Dupa Slovacia Bogdan Padurariu este pregatit pentru Prejmer

King of Europe Drift Pro Series si-a desemnat campionul in persoana italianului Francesco Conti, odata cu finala desfasurata in Republica Slovaca, aceasta reprezentand cea de-a opta runda a campionatului. Pentru Bogdan Padurariu etapa a avut o insemnatate deosebita fiind primul eveniment din afara Romaniei la care, pilotul din Campulung Moldovenesc, a participat. Cu aceasta ocazie Bogdan a efectuat o importanta pregatire pentru finala Campionatului National de Drift – GTT Drift Series care va avea loc la sfarsitul acestei saptamani pe circuitul Prejmer din Brasov. Cum a decurs aceasta experienta puteti afla chiar de la el in cele ce urmeaza.

Bogdan Padurariu Slovacia 2013 2

Motorsportnews.ro: Cum a fost prima ta experienta la o etapa de drift din afara tarii?

 

Bogdan Padurariu: Intr-un cuvant, EXTRAORDINAR. Inca de anul trecut de la Finala KOE din 2012 desfasurata tot pe Slovakiaring, visam sa ajung pe acest circuit. Atunci am fost doar un simplu spectator si am avut placerea sa ii vad in actiune pe unii dintre cei mai buni drifteri Daigo Saito si Tetsuya Hibino. In acest an, dupa mari eforturi, in principal financiare, mi-am indeplinit visul de a initia la viteze de aproape 200km/h alaturi de multi piloti de top din  Europa. Alaturi de mine au fost si cativa colegi si prieteni din Romania, Calin Ciortan care a si terminat campionatul in pozitia a patra, Razvan Fratianu, Ramona Rusu si Catalin Trifan, care m-au ajutat cu cateva sfaturi si le multumesc cu aceasta ocazie. Printre altele am fost impresionat de numarul foarte mare de spectatori prezenti la acest eveniment, care spre uimirea mea erau de toate varstele si categoriile sociale. Dar asa a fost de fiecare data cand am fost prezent la evenimentele din afara granitelor, chiar daca a fost Serbia, Ungaria, Slovacia, etc. si chiar daca nu au fost de aceeasi anvergura. Dar in continuare sunt optimist in aceasta privinta, mai ales ca prin acest lucru va creste nivelul motorsportului din Romania, si se vor atrage sponsori.

 

Motorsportnews.ro: A fost mai greu sau mai usor decat te asteptai?  

 

Bogdan Padurariu: Pot sa va spun ca nu a fost usor, dar mi-a placut enorm. In primul rand am vrut sa-mi demonstrez mie ca sunt pregatit mental pentru acest nivel, deoarece daca  gresesti la vitezele de initiere de care v-am amintit mai sus, nu este bine nici pentru masina si nici pentru moralul meu. De altfel am avut cateva iesiri in decor, dar am scapat cu masina intreaga si am calcat in continuare acceleratia la podea, pentru ca reducerea vitezei nu era cu siguranta o optiune de a pastra trasa ideala (vorba unui mare campion “IF IN DOUBT, FLAT OUT” – Colin McRae). Astfel am reusit sa ma calific pe pozitia a 19-a, ceea ce personal m-a satisfacut. In Top 32 am avut onoarea sa-l intalnesc pe Campionul KOE, en titre, Adam Kerenyi, cu care sansele la victorie erau foarte mici. Cu toate ca acesta a plecat in primul tandem ca lider am avut sansa, poate unica, sa-l inving, deaorece a initiat prea larg, iesind destul de mult in decor, moment in care il puteam depasi, dar din pacate am avut parte de cea mai stupida si in acelasi timp de singura problema tehnica a masinii din acel week-end. Mi s-a rupt schimbatorul de viteze inainte de initiere, in momentul in care am vrut sa introduc levierul in viteza a 4-a. Astfel a trebuit sa initiez mult mai tarziu si cu viteza mult mai mica. Am pierdut cu 10-0 primul tandem, iar al doilea tandem l-am pierdut din nou cu scorul de 3-7 deoarece reparatia provizorie a schimbatorului mi-a pus din nou probleme cu selectarea vitezei a 4-a, ceea ce a dus la pierderea driftului dupa schimbul de mase, inainte de ultimul viraj.

Bogdan Padurariu

Motorsportnews.ro: Cu ce vii nou din Slovacia?

 

Bogdan PadurariuCu siguranta cu o experienta inedita pe care vreau sa o repet cat mai curand. Cu toate ca am fost foarte suparat dupa incidentul cu schimbatorul, a fost un eveniment memorabil pentru mine si cu siguranta am sa mai revin la acest nivel. Imi doresc sa pot ajunge si pe alte circuite din afara tarii noastre chiar daca diferenta intre masinile si bugetele pilotilor din alte tari sunt uriase, fata de cele din Romania.

 

Motorsportnews.ro: Peste cateva zile va avea loc si finala Campionatului National de Drift – GTT Drift Championship. Ce iti doresti sa obtii la acesta etapa?

 

Bogdan Padurariu: In continuare sper sa fac o treaba buna si in finala Campionatului nostru, unde sper sa obtin un rezultat ce ma va mentine pe locul 5 sau chiar sa pot ajunge pe locul 4 ocupat de Diego Quaranta la o diferenta de 10 puncte. Este o oportunitate buna in aceasta etapa pentru ca punctajul este dublu si se pot intampla foarte multe schimbari in clasament. Sper ca de data aceasta sa nu mai am parte de ghinioane ca cele din Slovacia si sper sa avem macar soarele de partea nostra, pentru ca temperaturile se anunta destul de mici. 

Bogdan Padurariu Slovacia 2013 1

Motorsportnews.ro: In final ai cuvantul…

 

Bogdan Padurariu: Vreau sa multumesc celor care au fost alaturi de mine in acest an Aquarius Club-Campulung Moldovenesc, Belco Oil-Romania, Focality-Iasi, dar si prietenilor mei, care m-au sprijinit chiar si  financiar. Nu in ultimul rand multumesc fanilor driftului in general din tara noastra care vin la etape sau doar ne urmaresc prin intermediul media. Multumesc si lui Gabi Onofrei care a facut eforturi foarte mari care de aproape 3 ani face mari eforturi de a organiza acest Campionat National de Drift si sper sa continuam si la anul.

 

Ne vedem in weekend la Prejmer 🙂    

 

Credit Foto: kingofeurope.net & racehunter.org