Pirelli Sottozero a ajuns la a treia generatie

Pirelli si-a extins gama de pneuri premium pentru sezonul rece cu noul Winter Sottozero 3. La doar cateva luni de la lansare, cel mai nou pneu Pirelli a obtinut deja aprobarea celor mai prestigiosi fabricanti de masini, care l-au ales drept echipare de origine. Si nu doar atat, noul pneu a fost elogiat de presa internationala pentru caracteristicile sale legate de siguranta si fiabilitate.

 Pirelli_Sottozero Serie 3_03

Noul Winter Sottozero 3 este un pneu din categoria ultra high performance dezvoltat pentru automobilele premium cu motoare de capacitate medie si mare, creat pentru a sublinia caracteristica sportiva a acestor masini. Noul pneu este rezultatul stransei colaborari intre Pirelli si unii dintre cei mai prestigiosi constructori de automobile din lume.

 

Drept rezultat, cel mai nou sosit in familia de pneuri de iarna Pirelli este disponibil ca echipare de origine pe modele de top ale unora dintre cele mai cunoscute nume de pe scena automobilistica, incluzand aici Lamborghini, Maserati, McLaren si Mercedes AMG.

 

Profilul noului Winter Sottozero 3 a fost redesenat pentru a oferi o durata de viata mai lunga a pneului multumita petei de contact uniforme pe suprafata de rulare. Flancul este mult mai rotunjit pentru a degaja cantitati mari de apa. Santurile adanci din banda de rulare ce caracterizeaza noul pneu ajuta de asemenea la drenajul apei de pe suprafatele ude.

 

Pirelli_Sottozero Serie 3_01Multumita acestor caracteristici cheie, noul pneu de iarna Pirelli a obtinut rezultate excelente in testele efectuate de media internationala, precum cel realizat de binecunoscuta publicatie germana Auto Motor und Sport, ale carei verdicte pentru acest pneu au fost „recomandat” si „foarte recomandat”.

 

In particular, Sottozero 3 (cu dimensiunea 225/50R17  98V) a fost considerat de catre revista germana Auto Bild Sportscar ca fiind cea mai buna anvelopa dintre opt contracandidate multumita impresionantelor performante la franarea pe ud, manevrabilitate pe ud, tractiune pe zapada si rezistenta la rulare.

 

Pentru sezonul de iarna 2013-2014, Winter Sottozero 3 este disponibil in intreaga lume in dimensiuni de la 16 la 21 inch, si 11 versiuni diferite runflat.