Harghita a fost impotriva lui Manu


Dupa un an in care la etapele la care a luat startul, rezultatele fiind de fiecare data umbrite de nesansa, echipajul format din Manu Mihalache şi Eugen Rotaru pleca spre ultima etapă a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2013, Raliul Harghitei Seroussi, cu gandul de a obtine un rezultat cat mai bun si de a incheia seria de ghinioane care s-a tinut lant in aceasta editie de campionat.

_MG_4739

Chiar dacă raliul a debutat cu anularea a două probe din cauza duritatii acestora, ziua de vineri a fost una care i-a multumit pe cei doi. La shakedown Manu si Eugen au stabilit al treilea timp in urma lui David Botka si a lui Simone Tempestini, iar dupa cele trei probe rezervate primei zilei, echipajul braşovean se afla pe locul patru in clasamentul general.

 

La shakedown am simţit că nu este totul perfect şi am facut unele modficari ale suspensiei, lucru care s-a transpus in obtinerea celui de-al treilea timp, in spatele lui David si Simone. Şi pe probe totul a mers conform planului, ritmul a fost bun masina comportandu-se bine, la sfarsitul primei zile rezultatul fiind unul multumitor, spunea Manu increzator dupa prima zi.

 

Ziua secunda ii rezerva echipajului Mihalache/ Rotaru o confruntare care avea sa se intinda pe parcursul a sase probe speciale ce insumau aproape 60 de kilometri. Cu a patra poziţie din ziua intai, Manu isi pastra locul patru dupa PS5, prima trecere pe “Satu Mare”, lucru care avea sa se mentina pana la penultima proba, a treia trecere pe “Satu Mare”, atunci când roata stanga spate a cedat.

 

S-a petrecut pe singurul viraj care ne-ar fi putut pune probleme. Inca nu stiu exact cum s-a intamplat si tind sa cred ca nu impactul suferit pe PS10 ne-a scos din cursa, ci celelalte socuri acumulate de-a lungul probelor.  Am lovit o teava si puntea spate s-a rupt, iar bratul de pe stanga a plecat de la locul lui. Totul s-a petrecut intr-o fractiune de secunda si nu am crezut nicio clipa ca nu putem iesi de pe acel viraj. Din pacate pentru noi ceea ce a inceput prost, s-a terminat si mai prost”, a spus Manu in incheiere.

 

Pilotul multumeste tuturor celor care au facut posibile participarile sale in aceasta editie de campionat: ProX, Green Led, Custom Solar, Gatmo Motorsport, mecanicilor, prietenilor, familiei, lui Varu Nicu si mecanicilor lui Titi Aur, care au dat o mana de ajutor la aceasta cursa, dar mai ales lui Adi Moisescu, cel fara de care deplasarea la Harghita nu ar fi fost posibila. In ceea ce priveste aparitia echipajului la Sibiu Rally Show, totul sta sub semnul intrebarii, echipajul depinzand de repararea masinii in timp util pana la eventul sibian.

Comentarii

comentarii