Etapa 1 KOE drift Serbia – Avancronica

Mult asteptatul campionat european de drift va debuta maine cu prima etapa ce se va desfasura in Serbia pe durata a doua zile. La fel ca si anul trecut punctul de atractie al etapei, pe langa concursul propriu-zis, va fi prezentarea masinilor si pilotilor pe strazile orasului Kragujevac, care probabil la fel ca anul trecut vor incanta spectatorii cu burn-uri si cerculete totul desfasurandu-se sub atenta supraveghere a organizatorilor si a fortelor de ordine. In acest an campionatul de drift KOE beneficiaza de sprijinul RedBull si MotorsTV promitandu-ne astfel un spectacol si mai mare fata de 2010.

Fanii driftului din Romania au din nou motive sa fie cu ochii pe acest eveniment cinci co-nationali facand deplasarea la aceasta etapa. Este vorba de Calin Ciortan (locul 3 in KOE 2010), Dobre Nicolae, Gabriel Onofrei, Razvan Fratianu si Octavian Chelaru. Cei cinci vor alerga in Serbia impartiti in doua echipe. Prima echipa “Grav Drift Team” este alcatuita din Calin si Dobre “Superglue”, iar cea de-a doua “GTT Drift Team” din Gabi Onofrei, Razvan “LKN” si Tavi care nu va puncta in cadrul echipei. Dintre cei patru, Tavi este singurul pilot mai neexperimentat, insa el a facut o impresie foarte frumoasa in etapa de la Iasi la volanul masinii sale Nissan Silvia S13, iar aceasta etapa de nivel international cu siguranta va conta in evolutia sa aflata intr-o treapta ascendenta.

 

Tot la aceasta etapa il regasim si pe Antony Ply care in acest an se prezinta la startul competitiei cu acelasi Skyline insa cu numeroase modificari, acum sub capota regasindu-se un motor V8, iar masina a devenit decapotabila si beneficiaza de o noua grafica.

 

DRIFT -“King of Europe – 2010 Opening Ceremony in the streets of Kragujevac” from [Linear Wipe] media on Vimeo.

Colegul nostru Catalin Oprea a facut deplasarea in Serbia si va incerca la fel ca la etapa de la Iasi sa va tina la curent cu live text si foto de la fata locului.

 

Lista participantilor