GTT Drift Series a 5-a etapa a Campionatului National de Drift

Clubul sportiv GTT Racing impreuna cu Federatia Romana de Drift

si cu sprijinul King of Europe

organizeaza

GTT Drift Series

a 5-a etapa a Campionatului National de Drift.

Driftul, ca ramura a sportului cu motor, reprezinta un fenomen relativ nou pentru Romania dar care a prins amploare si s-a dezvoltat intr-un ritm alert, atragand mii de entuziasti la fiecare eveniment. Driftingul reprezinta tehnica de a derapa controlat. Etapele de drift se desfasoara pe un circuit special amenajat, cu automobile pregatite strict pentru aceasta disciplina,  iar pilotii au rolul de a aborda virajele în derapaj si de a mentine controlul automobilelor la viteze cat mai mari.

O etapa este compusa din sesiunea de calificari, in care pilotul evolueaza individual pe pista in incercarea de a impresiona juriul cu o evolutie cat mai spectaculoasa, si din concursul propriu-zis, in care se formeaza perechi dintre cei calificati si se evolueaza in paralel. Etapele de drift sunt asezonate cu diverse activitati pentru numerosul public prezent. Se premiaza frumusetea in concursuri de miss, se premiaza pasiunea cu ture de circuit alaturi de pilotii favoriti, se incinge atmosfera prin concerte.

Per total, driftul reprezintă acea ramură a sportului cu motor în care primează spectacolul. Driftul reprezintă control, precizie, viteză, determinare. Reprezintă mii de fani in extaz, sute de cauciucuri uzate şi fum. Reprezintă zgomot şi delir. Reprezintă prietenii, reprezintă orgolii. Însă toate promovează arta de a controla volanul și de a respecta normele sportive și de siguranţă. Mesajul către public nu este doar spectacolul, ci și responsabilitatea de care dau dovadă piloţii și federaţia sub egida căreia sunt organizaţi.

GTT Drift Series

DATA DESFĂŞURĂRII: 18-19 septembrie 2010

LOCAŢIE: Poiana Braşov, Parcarea mare

TRAFIC VIZITATORI: interval 10.000-15.000 persoane/zi

“GTT Drift Series” se bucură de sprijinul “King of Europe” pentru Etapa cu numărul 5, care vine să confi rme dorinţa şi entuziasmul sportivilor dar şi a spectatorilor pentru drift, un sport nou în România, dar plin de spectaculozitate .

“King of Europe” este cel mai mare organizator de concursuri de drift din Europa, cu etape in ţări ca Serbia, Ungaria,Slovacia, Grecia, Spania. Prin intermediul Federaţiei Române de Drift, “King of Europe” a organizat şi o etapă de campionat european în România. “King of Europe” a fost fondat în 2005 şi până în prezent a organizat 53 de competiţii in 19 ţări europene, la care se adaugă şi două expoziţii în Dubai 2007 şi Moscova 2008.În 2010 nu mai puţin de 93 de sportivi din 18 ţări diferite au participat la competiţiile de drift organizate de “King of Europe”.

“GTT Drift Series” va benefi cia de arbitrii din partea clubului sportiv Autocrono.

SECURITATEA va fi asigurată cu stricteţe de Silnef Security, prin intermediul a 20 de agenţi de pază foarte bine nstruiţi pentru acest eveniment. Publicul spectator va fi  în deplină siguranţă, într-un spaţiu bine delimitat prin intermediul gardurilor de tip jandarmerie.

PROGRAM

Sâmbata 18 septembrie

08:00  – 11:00   Brifing + antrenamente libere

11:30  – 13:30  Taxi Drift

14:00  – 16:00  Calificari

16:00  – 18:00  Miss Drift

18:00  – 18:30  Afisarea rezultatelor

19:00  – 21:00  Antrenamente libere

22:00  – After Drift Party

– Concert Conexiuni + spectacol lumini si laser

Duminica 19 septembrie

08:00  – 11:00   Brifing + antrenamente libere

11:30  – 13:30  Taxi Drift

14:30  – 17:00  Concurs Gtt Drift Series

18:00  – 18:30  Premiere Miss Drift

18:30  – 19:00  Premiere Gtt Drift Series

19:00  – After Drift Party

– Concert Conexiuni + spectacol lumini si laser