F1 Malaezia: Mark Webber in pole-position la Sepang

Pilotul echipei Red Bull, Mark Webber, a reusit sa stabileasca pe circuitul de la Sepang cel mai bun timp in ultima sesiune de calificari, cronometrul oprindu-se la 1:49.327.

Calificarile din Malaezia au fost serios afectate sambata de aparitia ploii, care a pus in mare dificultate atat pilotii cat si echipele. Marile surprize find Button, care a reusit o clasare doar pe locul 17, Hamilton, care a stabilit al 20-lea timp, precum si pilotii echipei Ferrari, Fernando Alonso si Felipe Massa, clasati pe locurile 19, respectiv 21.

Pe pozitia secunda va pleca maine, pilotul echipei Mercedes, Nico Rosberg, acesta reusind un timp de 1:50.673, find urmat indeaproape de Sebastian Vettel, timpul sau find de 1:50.789.

Pe locul al 4-lea a sosit Adrian Sutil, care a avut o evolutie buna pe circuitul de la Sepang, timpul sau de 1:50.914 find inaintea pilotului echipei Williams, Nico Hulkenberg si al pilotului Renault, Robert Kubica.

Rubens Barichello a reusit al 7-lea timp, urmat de cel de-al doilea monopost Mercedes, pilotat de Michael Schumacher, care in ciuda evolutiilor bune, timpul germanului a fost afectat si el de cantitatea mare de ploaie, cronometrul oprindu-se pentru acesta la 1:51.717.

Kamui Kobayshi si Vitantonio Liuzzi incheie plutonul primilor zece piloti, find urmati pe pozitia a 11 de Vitaly Petrov, pilotul echipei Renault avand o evolutie constanta pe toata sesiunea de calificari.

Al 12-lea a sosit Pedro de la Rosa, urmat de ce cei doi piloti ai echipei Toro Rosso, Sebastien Buemi si Jaime Alguersuari. Heikki Kovalainen a reusit al 15-lea timp, urmat de pilotul echipei Virgin, Timo Glock, devansandu-l astfel pe pilotul echipei Mclaren, Jenson Button.

Al doilea monopost Lotus pilotat de Jarno Trulli a reusit o clasare pe pozitia a 18-a, urmat de Alonso, Hamilton si Massa.

Locurile 22 si 23 apartin echipei HRT, Karun Chandhok clasandu-se in fata lui Bruno Senna, iar Lucas di Grassi incheie coada clasamentului la Sepang.