Weekend spectacol in etapa a treia a Campionaului National de Karting 2010

In perioada 15-17 octombrie 2010, circuitul AMCKART, situat pe Soseaua de centura Bucuresti nr.5A, va gazdui  ultima etapa a Campionatului National de Karting Dunlop 2010. Intrecerea s-a bucurat pana acum de un succes deosebit in randul iubitorilor kartingului din intreaga tara, numarul competitorilor crescand la fiecare eveniment, pentru a inregistra, la runda precedenta, derulata in aceeasi locatie, cifra record de 66 de concurenti, numarul total al pilotilor licentiati FRAS ajungand la 83.

Aceste cifre, dar si disputele extrem de spectaculoase consemnate la primele doua etape, ii determina pe organizatorii rundei de la finele saptamanii, Hatters Motorsport, sa anticipeze un aflux la fel de mare de concurenti si spectatori, mai ales ca ea va decide ierarhiile finale ale CNKD 2010. Ca un preambul, iata care este situatia din acest moment la fiecare clasa, cu precizarea ca ierarhiile sunt provizorii.

Clasa PUFO: Avem o disputa stransa, Davide Mateas si Andrei Cerbu fiind despartiti de un singur punct. Andrei Ponta, victorios in ultima etapa, disputata la Bucuresti, are si el sanse matematice la titlu, lucru care, de altfel, este valabil, pentru toti pilotii situati pana la pozitia a saptea, cu specificatia ca in cazul lor trebuie ca pilotii din fata sa nu ia startul sau sa obtina o zestre mica de puncte.

Clasa Mini: Desi au castigat fiecare cate o etapa, Andrei Vajda si Bianca Anton au neaparata nevoie de victorie si ca Razvan Fuzer, actualul lider, sa nu ocupe pozitia secunda pentru a termina sezonul pe locul intai. Este de urmarit si prestatia lui Cristian Unguru, care a adunat deja 27 de puncte, si este secondantul lui Fuzer, astfel ca, momentan, este si el intre candidatii la titlu, postura in care, matematic, se afla si Eduard Anton.

Clasa Kid Kart: Theodor Nicoara si Alexandru Ionescu au ocupat, in aceasta ordine, primele doua pozitii atat la Arad cat si la Bucuresti. Cu un avans de 14 puncte, Nicoara este campion si daca obtine locul 3, dar, cu siguranta, nu se va multumi cu putin, astfel ca este de asteptat o noua disputa cu cei doi in postura de protagonisti.

Clasa N60: Razvan Cornea, Armin Torok si Razvan Coriiu sunt momentan pe podium, dar si Daniel Vasile (locul 2 la Arad) spera la mai mult. Si cum pana acum duelurile la aceasta clasa au oferit schimbari spectaculoase in ierarhii, se anunta un weekend pe muchie de cutit.

Clasa N80: Chiar daca a fost mereu in frunte, obtinand si victoria in runda precedenta, Balasz Bokor nu poate sta linistit. Are, este drept un avans de 13 puncte in fata lui Levente Szoke, insa, trebuie sa repete ispravile de la Arad si Bucuresti si sa fie macar pe locul 2 pentru a obtine titlul independent de celelalte rezultate.

Clasa N100- ICA: Loredana Demeny este lider, dar a vazut in etapa trecuta, tot in Bucuresti, ca nu-i simplu sa aduni punctele vitale. Se anunta o cursa extrem de interesanta in care Demeny, Gherghinescu, Pora, Vilsan, Vonica sau Varga pot oricand sa rastoarne ierarhiile.

Clasa KF2: Cu doua victorii la activ, Tiberiu Iorgulescu si-a asigurat deja titlu, avand un avans de 32 de puncte in fata celui de-al doilea clasat, Daniel Nicolescu. Insa, acesta, ca si restul competitorilor, au sansa de a termina anul pe podiumul CNKD 2010, asa ca este de asteptat o disputa mai mult decat interesanta.

Clasa KF3: Ca si la Clasa Kid Kart, David Dugaesescu si Andrei Oprea au obtinut in ambele curse, in aceasta ordine, primele doua locuri. David este campion si daca ocupa pozitia secunda, dar, probabil, va incerca sa faca “tripla”.

Clasa KZ2: Vlad Leah are un avans de 16 puncte fata de al doilea clasat, ceea ce inseamna ca ii este suficient locul secund pentru a termina anul pe prima treapta a podiumului final. Sunt insa patru piloti despartiti de numai 7 puncte cu sanse la locul secund in ierarhia stagionala, asa ca nu sunt excluse surprizele. Ochii pe ele!

Echipe: Chiar daca nu a castigat nicio etapa, DUMAGAS RT a adunat puncte pretioase in fiecare runda si ocupa prima pozitie a ierarhiei, fiind cvasi-castigatoare a titlului national. Fara indoiala insa, daca se vor alinia la start, Palatul Copiilor Satu Mare, Real Racing, 3 G Motorsport, PCM Racing Team, Palatul Copiilor Rm.Valcea si Transkart Racing Club Turda pot proba, in disputa pentru un loc cat mai bun, rezultatele mix-ului dintre talent si orgoliu.

Campionatul National de Karting Dunlop 2010 este organizat de Hatters Motorsport, sustinut de Federatia Romana de Automobilism Sportiv si de partenerii Dunlop, Conarg Real Estate, Seat, Austral, Muller, Kid Kart, Racing Nick si SKN.

Descarca :

Clasamente CNK Dunlop 2010