Albuquerque castiga Race of Champions 2010

Filipe Albuquerque l-a invins pe triplu castigator  ROC ( Race of Champions ) si legenda WRC  Sebastien Loeb in finala de la Dusseldorf.

Fostul pilotul din GP2 si protejatul Red Bull, acum pilot in cursele GT, si-a invins toti adversarii in calificari si si-a croit drum catre finala cu Loeb , pe care l-a invins dupa primele doua din cele trei runde , incluzand aici si un photo finish la a doua cursa , ecartul fiind de doar 0,2 secunde. Loeb parea ca si-a creat un avans, insa Albuquerque a avut un parcurs foarte bun in al doilea tur , astfel ca tanarul portughez de doar 25 ani a reusit sa se impuna. In sferturi acesta l-a invins pe Alvaro Parente si in semifinale pe campionul mondial al Formula 1, Sebastien Vettel . Asta dupa ce Vettel il eliminase pe eroul local Michael Schumacher , reducand la tacere intregul stadion .

Loeb a ajuns in finala dupa dupa ce s-a impus in fata lui Tom Kristensen in sferturi si a lui Andy Priaulx in semifinale, reusind sa blocheze directia Audi-ului R8 si percutand bariera dupa finishul ultimei curse din semifinale .

In intrecerea pe natiuni, Sebastian Vettel si Michael Schumacher au reusit sa aduca Germaniei al patrulea titlu consecutiv la Race of Champions. Duoul din Formula 1 s-a impus in fata echipei Marii Britanii , o reeditare a finalei de anul trecut , englezi fiind reprezentati de catre campionul BTCC Jason Plato si triplu campion WTCC Andy Priaulx.

In semifinale, Plato l-a invins pe Alain Prost si Priaulx s-a impus in fata lui Sebastien Loeb, intr-un duel Anglia-Franta disputat cu automobile Vw Scirocco si Porsche 911 .

Cealalta semifinala s-a disputat intre Germania si surprinzatoare echipa a Benelux-ului, castigatori fiind primii . Benelux este o uniune economică în Europa de Vest, compusă din trei monarhii vecine: Belgia, Nederland (Ţările de Jos) şi Luxemburg. Numele este format din începutul numelui fiecărei ţări componente şi a fost creat iniţial pentru Uniunea Vămilor Benelux, însă este folosit în prezent într-un mod ceva mai generic.