Andrea Goga, singura motociclista printre magari, a terminat pe locul 12 la Red Bull Donkey Cross

Intr-o cursa dominata de barbati si… magari, Andrea Goga, singura femeie care a participat la competitia Red Bull Donkey Cross din Grecia, s-a clasat pe locul 12 in clasamentul final.

Peste 3.500 de spectatori s-au strans in micul orasel din Makrinitsa, pe muntele Pelion, pentru a-i vedea pe cei 25 de rideri care au participat la o cursa inedita, atat pe motor, cat si pe magari, Red Bull Donkey Cross.

La start s-au numarat si sportivi profesionisti, participanti la Dakar sau alte competitii internationale de enduro, Andrea Goga insa, a fost singura femeie participanta la aceasta competitie. Pe langa faptul ca riderii trebuiau sa manuiasca bine motorul, acum au fost nevoiti sa piloteze si… un magar. Prima parte a cursei, de aproximativ 9 km, a fost una in care acestia au fost nevoiti sa-si arate maiestria in enduro si trial, insa cea de a doua parte, de 5.3 km a fost cea mai dificila pentru ca atunci trebuiau sa-i convinga pe Jacob, Annabel, Stratos sau Mary Poppins, niste magari cat se poate de incapatanati, ca trebuie sa treaca linia de finis… si nu oricum, ci in maximum 50 de minute.

Din pacate, reprezentanta Romaniei, Andrea Goga, nu a reusit sa-si convinga patrupedul nici cu morcovi, nici cu mere si nici cu rugaminti, ajungand la final in afara celor 50 de minute de concurs, insa s-a clasat pe locul 12 din 25, intr-o competitie dominata de barbati si… magari.

A fost o competitie… altfel, insa a fost o experienta inedita de care ma bucur ca am putut avea parte. Traseul a fost unul destul de dificil, cu mult accent pe trial. Adevarata provocare nu a fost cea cu motorul, ci aceea cu pilotarea… magarului. Acum am simtit pe pielea mea ca povestile cu magarii incapatanati nu sunt doar legende, ci este adevarul pur”, a spus Andrea dupa ce a ajuns a 12-a in cursa Red Bull Donkey Cross.

Competitia a fost castigata de grecul Lefteris Karetsos, una dintre legendele locale din motorsport.

 

Via | Red Bull