Cu Patrick Moto, la munte si la mare!

Importatorul în România a marcii de motociclete Gas Gas, Patrick Moto, are parte de un sfârsit de vara fierbinte, la propriu si la figurat. Cel de-al doilea act al Moto X Country Festival, care are ca mare premiu un contract de pilot Gas Gas în campionatele de enduro ale României si Europei de Est pentru sezonul 2011, s-a desfasurat în perioada 13-15 august în zona Vama Veche, la Limanu, în organizarea clubului bucurestean Adventure Ride.

Weekend-ul a fost bogat în evenimente: Mani Gyenes (Vectra Racing) a câstigat cel de-al patrulea titlu de campion national la endurocross, Ervin Kovacs, pilotul Patrick Moto, a câstigat clasa extrem a Cupei X Country, iar Bogdan Butiu a câsigat – din nou – clasa Open a acestei competitii, urmat ca si în etapa de la Ciolpani de catre Arpad Maxim (Iseco Tg. Mures). Pe locul trei, de aceasta data s-a clasat Catalin Mitachescu (Adventure Ride Bucuresti), un pilot amator cu o bogata experienta la cursele de emnduro.

Pilotii s-au luptat nu doar cu temperaturi care se apropiau de 40 de grade Celsius ci si cu un traseu foarte tehnic, cu zone pietroase si urcari ce pot fi gasite de obicei în zonele muntoase. O trecere printr-un tunel, saruturi peste o cale ferata dezafectata, parcurgerea traseului în câte un sens pentru fiecare zi de concurs, dar si concertele a nu mai putin de opt trupe rock, inclusiv una de fete – “Sotii”, au facut deliciul publicului. Nu in ultimul rand, drive testul cu modelul Gas Gas EC250 F a starnit interesul publicului, in special a bikerilor de la Dac Motors.

Caldura a fost de-a dreptul infernala si primele cinci tururi nu mi-am gasit ritmul. Apoi am început sa fiu din ce în ce mai rapid si sa ma simt din ce în ce mai bine. Aceasta cursa a fost un bun antrenament pentru etapa de enduro de saptamâna viitoare de la Lazarea, unde îmi propun sa câstig pentru a-mi asigura titlul la clasa E2″, a declarat Ervin Kovacs despre etapa de campionat national de enduro.

Felicitari organizatorilor, a fost o cursa foarte frumoasa, în ciuda caldurii, care ne-a pus serios la încercare, astept cu nerabdare ultima etapa a Moto X Country“, a declarat Bogdan Butiu. Pe 24-26 septembrie, vom vedea daca sibianul de doar 15 ani, va deveni pilot oficial Gas Gas.

Marc Sandu

PR Patrick Moto