Echipajele Vectra Racing participa la Raliul Tunisiei 01-07 Mai

Mani Gyenes, Marcel Butuza si Alex Gârbacea au celebrat 1 mai într-un mod inedit. Cei trei piloti Vectra Racing se afla la Raliul Tunisiei – etapa din Campionatul Mondial de Rally-Raid, iar 1 mai a fost ziua dedicata verificarilor tehnice si paradei pe malul marii Mediterane.

Aflati în Tunisia pentru a concura în a doua etapa a actualului sezon al Campioantului Mondial de Rally-Raid, pilotii Vectra Racing alaturi de echipa de asistenta au petrecut ziua acomodându-se cu conditiile rally-raidurilor africane. Prima parte a fost dedicata verificarilor tehnice si administrative, iar seara a debutat cu parada de pe malul marii. Desi, organizatorii au programat pentru aceasta prima zi de raliu o speciala de sase kilometri care avea rolul de prolog, urmând sa stabileasca ordinea de start pentru etapa de pe 2 mai, din motive de securitate speciala s-a transformat într-o parada.

Demonstratia de pe plaja a fost un bun prilej pentru Marcel Butuza de a se acomoda cu KTM 690 Rally, motocicleta în saua careia urca pentru prima data dupa Dakar 2009. Nici pentru Alex Gârbacea acest raliu nu va fi unul usor pentru ca piloteaza o motocicleta, care cu rezervoarele pline cântareste aproximativ 200 de kg, dupa ce a suferit o interventie chirurgicala la piciorul stâng.

Raliul propriu-zis începe pe 2 mai, când se va concura în prima etapa. Mai precis, se vor parcurge 586 de km, din care 180 sunt reprezentati de proba speciala. La finalul unei etape caracterizate ca fiind rapida se va ajunge în orasul Douz, iar concurentii vor întâlni primele dune din acest raliu (peste jumatate din proba speciala se va rula în zone cu vegetatie). Marea provocare va fi însa navigatia. În aceasta prima etapa, pentru ca vor exista foarte multe schimbari de directie, cei care se vor orienta dupa urme risca sa se rataceasca.