Federaţia Română de Motociclism continuă Campionatul Naţional de Viteză pe Aeroport, solicitând organizatorilor măsuri excepţionale

Întrunit ieri, 17 august, într-o şedinţă extraordinară, Biroul Federal al Federaţiei Române de Motociclism a analizat cauzele producerii incidentului de la etapa II a Campionatului Naţional de Viteză pe Aeroport, desfăşurată duminică, 8 august pe aeroportul din Caransebeş. La această dată, Ungur Cristian, însoţit de Bârzei Lucian, a pătruns prin barierele de cauciucuri pe pistă cu un autoturism Alfa Romeo,  ignorând semnale primite de la directorul de circuit şi arbitrii de traseu, a efectuat un tur de circuit în sens invers, după care a ieşit de pe acesta prin zona startului, trecând din nou de bariere de cauciucuri şi accidentând patru persoane dintre care două grav. Printre cei accidentaţi se numără şi campionul Cătălin Cazacu.

În urma audierii oficialilor Federaţiei Române de Motociclism prezenţi la respectiva etapă, Biroul Federal a constatat că etapa de la Caransebeş s-a desfăşurat conform normelor tehnice şi organizatorice în vigoare, luând decizia de a continua Campionatul Naţional de Viteză pe Aeroport.  Suplimentar, Biroul Federal solicită organizatorilor de competiţii să  nu mai admită niciun autovehicul în parcările aeroportului..

Trecând în viteză cu maşina printre copiii aflaţi în grila de start şi intrând în trombă în public, Ungur Cristian şi Bârzei Lucian au terorizat practic un aeroport întreg. Cerem Biroului Federal să recomande părinţilor copiiilor care au fost afectaţi de acest incident să-i ducă la psiholog pentru că apariţia din senin a unei maşini pe grila de start poate constitui o traumă care le afectează activitatea competiţională. Am fost extrem de şocaţi să vedem că după un incident atât de grav, Ungur Cristian şi Bârzei Lucian zâmbeau şi arătau din maşină semne obscene celor prezenţi”, au declarat oficialii FRM în şedinţa de Birou Federal.

credit foto : frm.ro