FIA Hill Climb Masters – o noua competitie din 2014

FIA Masters_IMAGE

In timpul ultimei sedinte a Consiliului Mondial al Motorsportului, FIA a aprobat creearea unui nou eveniment de hill climb, “FIA Hill Climb Masters”. La finalul fiecarui sezon, aceasta competitie internationala marca FIA, va insemna un singur eveniment care va aduna cei mai buni piloti de hill climb din lume. Prima editie este programata pentru toamna lui 2014.

 

“FIA Hill Climb Masters” se vrea a fi o adunare la nivel mondial a campionilor din fiecare tara (recunoscuti de ASN), dar si ale campionatelor internationale aflate sub egida FIA. Competitia va fi impartita in doua clase, individual si Cupa Natiunilor, fiecare cu medaliile de aur,argint si bronz aferente. Pilotii vor fi evaluati pe baza performanțelor în termeni de viteză, iar echipele naționale pe baza unui indice de regularitate. 

 

Aceasta competitie este considerata o oportunitate de a imbunatati imaginea acestui sport in ochii spectatorilor si ai media. In plus, “FIA Hill Climb Masters” va aduce impreuna nume importante de nivel international si va fi un promotor al acestui sport accesibil din punct de vedere financiar pentru piloti si care este extrem de atractiv pentru fani in ceea ce priveste varietatea masinilor participante.