FLORENTIN PETRE – CU O ETAPĂ MAI APROAPE DE TITLUL DE CAMPION

În perioada 2-3 octombrie 2010 a avut loc la Dracon cea de-a cincea etapă a Campionatului Naţional de Circuit al Bulgariei, în cadrul căruia Florentin Petre a luat startul la clasa A6, alături de alţi zece concurenţi.

Hotărât să îşi treacă în palmares o victorie şi pe acest circuit, după ce la etapa din mai obţinuse locul al doilea, Florentin Petre a luat startul în forţă la prima sesiune de calificări de sâmbătă, după cele 30 minute obţinând cel mai bun timp, care îi asigura prima poziţie în grila de start a doua zi. O problemă de ordin tehnic îl împiedică însă să participe şi la cea de-a doua sesiune de calificări, fapt speculat de principalul său contracandidat, care, la bordul unui Fiat Abarth, reuşeşte să obţină astfel un timp mai bun. Nu însă şi prima poziţie la start, deoarece este penalizat pentru depăşire în timp ce safety car-ul se alfa încă pe traseu, în turul de încălzire.

,,Am plecat încrezători la cursa de la Plovdiv deoarece aveam creat un avantaj din punct de vedere tehnic şi strategic, datorită faptului că Florentin mai concurase pe această pistă. Având experienţa curselor trecute de la Dracon am pregatit maşina şi echiparea ei special pentru această cursă, ştiind că este una foarte importantă pentru ca Florentin să facă un pas mare pentru titlul pe care îl ţinteşte. Bineînţeles că şi starea vremii ne-a ajutat,  păstrând suprafaţa pistei uscată, lucru foarte important în specificul acestei piste şi zone geografice.’’ – George Şerban – Coordonator Motorsport Colina Motors

Astfel, Renault-ul Clio Super 1600 a luat primul startul şi a trecut tot primul linia de sosire, după cele 21 tururi de pistă în care a deţinut supremaţia în cea mai mare parte.

,,Am reuşit o victorie pe care mi-o doream foarte mult şi mă bucur că sunt atât de aproape de titlul de campion. A fost o cursă frumoasă, pe care am abordat-o încrezător, ştiind că am toate atuurile pentru a câştiga: o maşină puternică, o echipă de profesionişti pe care mă pot baza şi o mare dorinţă de a fi primul. S-a dovedit formula câştigătoare şi de această dată şi sunt sigur că după cursa de la Burgas vom sărbători nu doar primul loc pe podium, ci şi titlul de campion la grupa A6.’’ Florentin Petre.

Următoarea etapă a Campionatului Naţional de Circuit al Bulgariei va avea loc la Burgas în perioada 16-17 octombrie 2010.

Monica Necula