Mani Gyenes revine în fruntea Campionatului Naţional de Endurocross

Triplu campion naţional la endurocross, Mani Gyenes a câştigat etapa cu numărul patru a Campionatului Naţional de Endurocross, desfăşurată pe 29 mai la Ciolpani, în imediata vecinătate a stadionului comunal, în organizarea clubului bucureştean de motociclism Adventure Ride.

Pe locul doi s-a clasat Ervin Kovacs (Ivan Moto Racing Odorheiu Secuiesc), urmat de târgumureşeanul Otto Mircea (Iseco Târgu Mureş). Acesta este un rezultat important pentru titratul pilot Vectra Racing, care l-a devansat în clasamentul general pe coechipierul său, Ionuţ Cojanu. Din cauza programului competiţional încărcat, cu etape în Campionatul Mondial de Rally Raid, Mani Gyeneş nu poate participa la toate etapele din campionatul de endurocross.

Etapa de ieri de la Ciolpani s-a desăşurat în cadrul festivalului Moto X Country, un nou tip de eveniment motociclistic, care ilustrează  filosofia Federaţiei Române de Motociclism, de armonizare a relaţiilor cu organizatorii de competiţii private. Pe acelaşi traseu care combină un circuit de motocross, cu obstacole artificiale, menite să imite obstacolele întâlnite în cursele de enduro, cu solicitări tehnice specifice, se va desfăşura astăzi prima etapă a cupei Moto X Country, care va fi urmată pe parcursul actualului sezon de încă două etape.

Această strategie de organizare este menită să crească nivelul piloţilor amatori, cu posibilităţi financiare mai reduse, care au şansa de a câştiga un contract complet de pilot pentru sezonul 2011, oferit de un sponsor privat. Clubul Adventure Ride şi-a propus şi a reuşit să atragă marele public la acest eveniment motociclistic, imprimându-i un caracter de festival dedicat pasionaţilor de două roţi motorizate, cu concerte rock şi toate ingredientele unei întruniri moto.

Marc Sandu

PR Federatia Romana de Motociclism