Marco Tempestini si Vlad Cosma prezenti la Sliven Rally – Ziua 1

Sliven Rally – Ziua 1

  • Tempesta pe podium la jumatatea raliului
  • Vlad Cosma, calificat in finala Pirelly Star Driver

Dupa un start plin de emotii, echipajul Napoca Rally Academy, Tempesta/Dorin Pulpea, incheie pe podium prima zi a Sliven Rally (Bulgaria), etapa in FIA European Rally Cup (East). Emotiile s-au consumat vineri, 3 septembrie, cand, in timpul testelor facute cu Peugeot-ul S 2000 inchiriat din Italia, o supapa a motorului cedeaza, facandu-l pe Tempesta sa se vada abandonat inaintea inceperii competitiei. Dupa ce au primit acceptul organizatorilor de a schimba motorul, a fost demontat propulsorul de pe Peugeot-ul S 2000 de la Transilvania MotorSport, care  a ajuns in cursul noptii in Bulgaria si a fost montat pe masina, permitandu-i pilotului Napoca Rally Academy sa se alinieze la startul probelor speciale de sambata. Cu o evolutie prudenta pe cele opt  probe desfasurate in prima zi, care au insumat 120 de kilometri de asfalt alunecos, Tempesta se gaseste la jumatatea Sliven Rally pe pozitia a treia, pozitie pe care are de gand sa o pastreze pana la finalul raliului.

Am insistat sa facem 3-4 kilometri de teste, joi, inainte de start si, dupa doar doua ture, motorul a inceput sa sune ciudat. S-a rupt o supapa si eram aproape abandonati. Ni s-a dat posibilitatea sa schimbam motorul si l-am luat pe cel de pe Peugeot-ul meu, pregatit pentru Yalta. Baietii de la Transilvania MotorSport l-au demontat cat au putut de repede, au plecat din Cluj dupa-amiaza si la 4 dimineata au fost aici si l-au montat pe masina cu care suntem inscrisi la Sliven Rally. Se pare ca nu scapam de ghinion, dar, de data aceasta a fost si o buna doza de noroc in tot ghinionul. Pentru ca, daca nu faceam acele teste, astazi ne-am fi oprit dupa prima proba. A fost o zi grea, cu probe foarte alunecoase pe care baietii de aici  le stiu foarte bine si se vede acest lucru. Nu am riscat nimic, nu am vrut sa iesim in décor si am menajat masina cat am putut La finalul zilei suntem pe trei si maine vom face o cursa pentru a ne conserva pozitia pe podium, a declarat Tempesta in parcul de service de la finalul zilei de sambata.

Duminica sunt programate alte 8 probe speciale, care insumeaza peste 116 kilometri. Inaintea acestei etape Tempesta si Dorin Pulpea ocupau pozitia a treia in clasamentul general al FIA European Rally Cup (East), dupa echipajele bulgare Petar Gyoshev/Dimitar Spasov si Krum Doncev/Petar Yordanov.

Nici Vlad Cosma si Florin Dorca nu au avut un start foarte bun la Sliven Rally, dar au reusit sa-si atinga obiectivul: calificarea in finala Pirelly Star Driver. Chinuiti de probleme tehnice cei doi termina totusi prima zi a competitiei bulgare pe locul 4 la grupa A, 10 la general, dar, mai important, incheie cele opt probe care au punctat pentru Academia de Raliuri Pirelly pe a doua pozitie in cadrul acestei competitii. Ei isi vor juca astfel, la finalul anului, sansa de a avea parte de sustinerea Pirelly in 2011 pentru participarea in Campionatul Mondial de Raliuri.

A fost o zi grea pentru noi. Am inceput cu niste probleme la frana pe prima bucla, care ne-au descurajat putin. Am pierdut din ritm si cei de la R2 s-au indepartat destul de tare. In parcul de service problema a fost rezolvata, dar pe a doua bucla am avut niste probleme la clapeta de acceleratie, care ne-au incetinit din nou. Peste toate astea, se pare ca nu a fost cea mai buna zi a mea si asta ne-a indepartat de rezultatul pe care il speram. Maine vom incerca sa continuam cel putin in ritmul acesta si sa ne pastram pozitia. De un loc mai bun nu poate fi vorba decat in cazul in care alti piloti vor avea ghinion. Ne-am calificat in finala Pirelly Star Driver dar evolutia de astazi nu ne onoreaza, a comentat Vlad.

Va vom tine la curent cu evolutia echipajelor Napoca Rally Academy , duminica 5 septembrie, in a doua si ultima zi a Sliven Rally si cu rezultatele pe care le vor obtine la finalul

Clasament General Ps8 si dupa 8 Ps-uri desfasurate la Sliven Rally

Berti Panaiot

2 thoughts on “Marco Tempestini si Vlad Cosma prezenti la Sliven Rally – Ziua 1”

  1. Felicitari, Vlad, din nou, pentru stilul tau ! Felicitari pentru timpii obtinuti !.

    La Tempesta, verificati putin timpii pe probe si vedeti cam pe unde s-a clasat; cine a fost pe unele probe sub timpii lui 🙁 … (baietii aia care ''cunosc probele'' 🙂 ; deh, recunoasterile nu le-a facut toata lumea)

Comments are closed.