Regal de supermoto la Bucureşti, pe circuitul de la AMCKart Tunari

A treia etapă din Campionatul Naţional de Supermoto, respectiv Juniori pe Motodrom şi Scutere, a adunat la start aproape 50 de piloţi amatori şi profesionişti, care şi-au dat întâlnire pe 21 şi 22 august pe circuitul de karting AMCKart Tunari.

La clasa Supermoto Seniori, amatorii şi profesioniştii au alergat împreună şi i-au încântat pe spectatori cu dueluri şi nenumărate derapaje controlate, care s-au întins pe parcursul celor două manşe. În final, câştigător a ieşit Eduard Haikovski de la Metalbox Arad, urmat de Perte Bogdan (Lupo Racing Team Timişoara) şi de Sorin Trăistariu (Metalbox Arad). La Amatori s-a impus italianul Cesarotto Pierluigi, urmat de doi piloţi ai clubului bucureştean Adventure Ride, Răzvan Radu, pe locul doi, respectiv Sabin Zabarcencu, pe locul trei. Clasa S3 a fost câştigată de  Sarafolean Ovidiu, pilot al echipei Lupo Racing Team, clasat pe locul doi în luna iunie în etapa de Cupă Europeană de Supermoto de la Plevna, urmat acum de Remus Contra de la acelaşi club timişorean.

O nouă generaţie de “Prâslea cel viteaz”, călare acum pe… supermoto!

Scuterele nu aveau cum să lipsească de pe AMCKart, la această clasă, podiumul fiind ocupat în întregime de piloţii Fire Motor Sport Bucureşti: Victor Jianu a urcat pe cea mai înaltă treaptă, fiind urmat de Ştefănel Petre şi de Ciprian Neculai.

Cei mai aplaudaţi de public au fost însă copiii, care nu de puţine ori au scos timp comparabili cu cei ai piloţilor adulţi, cu micile lor motociclete de 50, 65 sau 85 cmc, foarte potrivite pentru virajele strânse ale circuitului de la AMCKart. La Viteză, Andrei Filimon (Lupo RT Timişoara) a câştigat clasa Juniori III, fiind urmat de Andrei Poponuţ (Steau GTH Bucureşti), iar la Juniori II, podiumul a avut următoarea configuraţie: David Cătană, Alex Baciu şi Andrei Poponuţ, toţi alergând pentru Steaua GTH Turbo. La Juniori I, pe primul loc s-a clasat Adrian Ciujdea (Steaua GTH), urmat de Alex Baciu şi de David Cătană.

Observăm aşadar efortul acestor copii, care au alergat şi la câte patru fiecare clase fiecare, pentru că micii piloţi au mai avut energie pentru a se întrece şi la Supermoto! Astfel, clasa 65 cmc a fost câştigată de Alex Baciu, urmat de Andrei Poponuţ şi de Andrei Filimon, iar la clasa 85 cmc s-a impus Vlad Neaga (Auto Moto Iseco Târgu Mureş), urmat de David Cătăna. Repezentând viitoarea generaţie  de piloţi moto ai României, micii sportivi merită nu doar felicitările şi admiraţia noastră ci şi atenţia şi sprijinul sponsorilor din lumea motociclismului.