Riderii romani au invins furtuna de nisip


Campionatul Mondial de Rally-Raid

Raliul Tunisiei 1-7 Mai

Total km 1848

Etapa 3 : Nekrif-Nekrif

283 km din care 265 km de proba speciala

Cei trei piloti Vectra Racing: Mani Gyenes, Marcel Butuza si Alex Gârbacea au iesit cu bine din furtuna de nisip abatuta azi dimineata asupra sud-estului Tunisiei.  Mani a terminat cu al saselea timp bucla de la Nekrif, în timp ce Marcel a ajuns al 14-lea, iar Alex a fost înregistrat cu al 17-lea timp al zilei.

Chiar daca startul a fost devansat cu o ora pentru ca pilotii de la categoria moto sa poata pleca în proba speciala înainte de începutul furtunii, prevazut în jurul orei 08, vântul si nisipul au fost principalii actori ai zilei.

Traseul din bucla de 265 km a cuprins treceri prin canioane, ueduri si zone cu dune mici, iar schimbarile bruste de directie ale vântului au facut ca vizibilitatea sa fie extrem de scazuta mai ales în zona dunelor.

Mani Gyenes (lider clasa Productie dupa primele 3 zile) :

E foarte greu sa mergi în furtuna pentru ca nu vezi mai nimic, iar pentru mine a fost si mai dificil pentru ca am avut probleme cu derulatorul de road-book. Eram la kilometrul 110 al probei si roadbook-ul ajunsese la km 130. Am fost nevoit sa rulez paginile manual si la vitezele la care evoluam noi nu este usor.

Marcel Butuza (locul 6 la clasa Productie dupa primele 3 zile):

Ar fi fost o proba speciala foarte frumoasa daca nu trebuia sa mergem în furtuna. Este foarte greu sa citesti roadbook-ul sa te uiti la GPS si la ce ai în fata ta când vântul tot îsi schimba directia. La începutul probei am avut ceva probleme cu derulatorul de roadbook si de aceea am fost mai lent, însa pe ansambul cred ca a fost o etapa buna.

Alex Gârbacea (locul 8 la clasa Productie dupa primele 3 zile):

Am reusit sa merg foarte bine astazi si am fost rapid, însa pe ultimii 30 de km, din cauza vântului, am avut mari probleme cu vizibilitatea si m-am abatut de la traseu.

Ziua 4.

A patra zi din raliu este cea în care se va ajunge în primele dune înalte. Etapa Nekrif-Ksar Ghilane masoara 295 de km, din care 280 sunt cei din proba speciala si va fi o adevarata provocare pentru concurenti având în vedere ca furtuna de nisip se pare ca va continua pâna mâine dimineata. Însa pâna la startul zilei de mâine pilotii si cei peste 400 de oameni din bivuacul de la Nekrif vor trebui sa gaseasca o solutie pentru a dormi în aceasta furtuna.

Clasament etapa 3 – provizoriu

1. Marc Coma KTM690 Rally

2. Chaleco Lopez Aprilia 450

3.Jakub Przygonski KTM 690 Rally

……………………………………………………..
6. Mani Gyenes KTM 690 Rally
……………………………………………………..
14. Marcel Butuza KTM 690 Rally
…………………………………………………….
17. Alex Gârbacea KTM 690 Rally

Clasament general dupa 3 etape – provizoriu

1. Chalecoo Lopez Aprilia 450
2. Helder Rodrigues Yamaha 450
3. Jakub Przygonski KTM 690 Rally
……………………………………………..
7. Mani Gyenes KTM 690 Rally
……………………………………………………
14. Marcel Butuza KTM 690 Rally
…………………………………………………….
16. Alex Gârbacea KTM 690 Rally

Comentarii

comentarii