Se turează motoarele pentru Raliul Câmpulungului!

Duminică aceasta se va da startul în prima etapă a Campionatului Naţional de Rally Sprint al României. Raliul Câmpulungului 2010 este organizat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv în preambulul Zilelor Municipiului Câmpulung Muscel.

Având în vedere că o parte din traseu a fost puternic afectată de ploile din cursul săptămânii, organizatorii au decis ca proba de la Strâmtu să fie redusă la jumătate, ea urmând să fie însă parcursă în cadrul concursului şi la întoarcere. Astfel, pe Strâmtu, vor fi patru treceri – două la urcare, două la coborâre.

Multă adrenalină şi cai putere

În conferinţa de presă dedicată evenimentului, Cătălin Nicolaescu, de la organizatorii Brothers Motor Sport, a anunţat numele piloţilor de renume care vor participa la evenimentul de duminică şi a anticipat un spectacol total. “Sperăm că acest raliu va fi o adevărată sărbătorare pentru toţi muscelenii, mai ales că este organizat în preambulul Zilelor municipiului Câmpulung. De aceea, şi sloganul oficial al Raliului este «La mulţi ani, Câmpulung!». Traseul  este compus din două probe speciale – Strâmtu şi Bughiţa. Am reparat drumurile pentru aceste Probe Speciale, iar elementul de senzaţie îl va reprezenta superspeciala din centrul municipiului, de la ora 18. Vor concura maşini care participă în Campionatul Naţional de Raliuri, cu piloţi de marcă, precum Valentin Porcişteanu, Dorin Banciu, Valentin Banciu, Cătălin Berari, Alina Bunica sau Mihaela Beldie, ultima, nimeni alta decât navigatoarea celebrului pilot Claudiu David, participant în Campionatul Mondial de Raliuri (W.R.C.). Vom avea maşini foarte puternice, cu mulţi cai putere, care sperăm că vor mulţumi publicul spectator. La Raliul Câmpulungului va concura şi singurul Mitsubishi Lancer Evo 10 din campionatul intern, pilotat de Cătălin Berari”, a declarat Cătălin Nicolaescu.

Călin Andrei: Este o bucurie să organizăm acest Raliu la Câmpulung

Primarul Călin Andrei a felicitat organizatorii pentru că au avut curajul să pună la punct o cursă atât de dificilă şi spectaculoasă în numai două săptămâni. Primăria Câmpulung, partenerul principal al Raliului, va deveni „sediul” competiţiei. Aveţi de-a face cu doi tineri vaccinaţi cu automobilism, Iulian şi Cătălin Nicolaescu, de la Brothers Motor Sport, pentru că trebuie să ai o doză de curaj vecină cu nebunia să preiei o etapă de genul acesta şi să o organizezi în două săptămâni. Deşi este scurtă ca întindere, are două probe excepţional de spectaculoase, la care se va adăuga şi demonstraţia din centrul Câmpulungului. Rog spectatorii să respecte regulile de securitate, pentru că proba din oraş, deşi este spectaculoasă, are şi o mare doză de risc. Este o bucurie să organizăm acest eveniment la Câmpulung, iar meritul este al fraţilor de la Clubul Brothers Motor Sport. Au avut ambiţie de muscelean să aducă acest eveniment la Câmpulung. Vreau să felicit şi firmele care sunt implicate în sprijinirea raliului, inclusiv pe Calorex, din Bucureşti, care este şi patronată de un câmpulungean. Doresc vizionare plăcută celor care vor dori să vadă un spectacol într-o zonă a sporturilor cu motor din ce în ce mai prezentă la Câmpulung. Apreciem şi faptul că evenimentul este organizat în preambulul Zilelor Câmpulungului, care se vor desfăşura în perioada 19-25 iulie”, a fost mesajul primarului Câmpulungului, Călin Andrei.

Spectacol maxim pe Strâmtu şi în centrul Câmpulungului

Directorul organizatoric, Cristian Otobâcu, de la Direcţia Judeţeană pentru Sport Argeş, a venit cu noutăţi în privinţa traseului, care a fost modificat. “Sunt trei probe distincte de concurs: una pe Strâmtu- pe urcare şi pe coborâre- cu o regrupare la jumătatea drumului la Lereşti, Proba Specială de la Bughiţa şi Rally Show. Avem aproape jumătate din traseu Probe Speciale, ceea ce înseamnă că spectaculozitatea va atinge cote foarte înalte. Pe toate probele vor fi efective de securitate de la Jandarmi, Poliţie şi Pază. Fiind probă de viteză, pe Strâmtu, rugăm spectatorii să respecte întocmai indicaţiile organizatorilor”, a transmis Cristian Otobâcu.


Jean Vlădoiu şi Mircea Diaconu, la Raliu

Fostul internaţional Jean Vlădoiu, proaspătul tehnician al F.C. Argeş şi marele actor şi senatorul de Argeş Mircea Diaconu se vor număra printre vedetele… argeşene care şi-au anunţat participarea la Raliul Câmpulungului, aşa cum a declarat Iulian Nicolaescu, celălalt reprezentant al Brothers Motor Sport. “Am decis ca la această ediţie să invităm personalităţi din Argeş, pentru că este un raliu dedicat Muscelului. Astfel, pe lângă oficialităţile din conducerea judeţului, la Raliu şi-au anunţat prezenţa, duminică, şi actorul şi senatorul Mircea Diaconu, dar şi proaspătul antrenor al F.C. Argeş, Jean Vlădoiu. Vreau să asigur publicul că în special Proba de la Strâmtu va fi scena unui spectacol deosebit la cel mai înalt nivel. La Rally Show, la ora 18, pe traseul dintre Piaţa Primăriei şi zona bisericii “SF. Nicolae” va fi un show de excepţie, în condiţiile în care vor fi prezenţi noi dintre cei mai spectaculoşi piloţi din campionatul intern, Valentin Porcişteanu şi Valentin Banciu”, a afirmat Iulian Nicolaescu.

Bucuraţi-vă la Raliul Câmpulungului, fără incidente!

Accesul publicului pentru proba de la Strâmtu se închide la ora 11, iar accesul presei la ora 11.25. La Bughiţa, accesul publicului se închide la 12,30, iar pentru presă la 12.50.

Având în vedere că între orele 9.30 şi 11.00 pe Strâmtu se desfăşoară recunoaşterea traseului de către concurenţi, organizatorii recomandă ca accesul spectatorilor să se facă cât mai devreme posibil!

O altă recomandare pentru această probă este ca parcarea automobilelor spectatorilor să nu fie făcută pe strada Valea Foii, datorită carosabilul relativ îngust, pentru a evita producerea de ambuteiaje! Spectatorii sunt rugaţi să îşi lase maşinile departe de drum, pentru ca acestea să nu fie avariate, având în vedere că traseul a fost proaspăt amenajat.

În zona centrală a municipiului Câmpulung este restricţionată circulaţia pentru toate categoriile de vehicule între orele 07.00 şi 19.00! Organizatorii vin cu rugămintea ca autoturismele, inclusiv cele ale riveranilor, să nu fie parcate în zona centrală.

La 12.01 se dă startul oficial!

Startul oficial al Raliului Câmpulungului se va da la ora 12.01, din Piaţa Primăriei Câmpulung, iar sosirea va fi la ora 17.00. La ora 18, piloţii îşi vor demonstra abilităţile tehnice pe un traseu extrem de spectaculos în centrul municipiului Câmpulung Muscel, la Rally Show. Până acum, 20 de echipaje s-au înscris în competiţie dar, având în vedere că taxa de înscriere este zero, numărul maşinilor care vor fi la start ar putea creşte.

Date tehnice:

Lungime traseu: 66 kilometri

Şase Probe Speciale, pe Bughiţa şi Strâmtu

Lungime P.S.: 28 kilometri

Până acum, 20 de echipaje s-au înscris în competiţie, dar, având în vedere că taxa de înscriere este zero, numărul maşinilor care vor fi la start ar putea creşte.

Iată echipajele înscrise până acum, (Pilot-Copilot- Marcă autoturism- Gr/Cl.), cu menţiunea că mai pot apărea schimbări până în ziua concursului

1.Valentin Porcişteanu- Alina Bunica (Citroen Saxo) – N/2

2. Dorin Banciu- Gabriel Covaci (Toyota Celica)- H/4

3. Alexandru Mirea- Dragoş Despinoiu (Dacia Logan)- N/2

4. Aurelian Andronache- Florin Pelmuş (Saxo VTS) – A/6

5. Viorel Ivan- Dumitru Gheorghe (Dacia Logan) – N/2

6. Valentin Popa- Traian Pavel (Polo GTI) – N/2

7. Cristian Ciobotea (VW. Golf GTI 16v) – H/3

8. Cătălin Berari- Mihai Sandu (Lancer Evo 10) – K

9. Lucian Sauciuc (Renault Clio Sport) – A/7

10. Cristian Toader – Cezar Rusu (Seat Ibiza Cupra TDI) – A/7

11. Valentin Banciu- Lucian Budai (Mitsubishi Lancer)- H/4

12. Bogdan Talaşman- Marcus Andreoiu (Oltcit Club)- H/1

13. Tiberius Ocnărescu- Vasile Cosman (Skoda Octavia)- H/3

14. Octavian Popa- Mihaela Beldie (Lancer EVO 9)- N/4

15. Adrian Grigore- Marius Păunescu (Dacia Logan)- N/2

16. Spartacus Popa – Jozsef Berkeczi (Opel Astra)- H/3

17. Bogdan Năstase- Alex Popidan (Dacia Logan)- N/2

18. Daniel Chiss- Ovidiu Chiss (Dacia Logan)- N/2

19. Bogdan Marciuc (Lancia Delta Integrale)- H/4

20. Manuel Mihalache – Sorin Colceriu (Mitshubishi Lancer)- N/4

Alte informaţii şi documente pot fi descărcate şi de pe www.muscelrally.com.

Organizatorii Raliului Câmpulungului – Clubul Sportiv Brothers Motor Sport, beneficiază de susţinerea partenerilor: Primăria Municipiului Câmpulung Muscel, Primăria Lereşti, Direcţia Judeţeană pentru Sport Argeş, SILDVB Berevoeşti, Calorex, Summer Trading, Magic Safe Security S.R.L. Piteşti şi Longocampo Club. Partener tehnic: Toyota România.