Toyota a lansat un circuit permanent de off-road in Bucuresti

Toyota a lansat in Bucuresti un circuit special amenajat pentru testarea abilititatilor automobilelor 4×4. Acesta este situat in Bucuresti in cartierul Militari, pe str. Valea Cascadelor la nr.22, fiind amplasat in locatia unui viitor showroom.

 

Circuitul permanent de off-road simuleaza un traseu complex pe teren accidentat si este compus dintr-o rampa cu inclinatie de 35 grade, o rampa cu inclinatie laterala de 40 de grade, o rampa cu incrucisare de punti, o trecere prin apa la o adancime de 70 de centrimetri si o ravena.

 

Suprafata totala a locatiei este de 1.500 mp, din care 800m sunt reprezentati de o zona verde.   Lungimea efectiva a pistei este de  800m, din care 130m reprezinta obstacole din metal, lemn si pamant tasat.  Locatia dispune si de o parcare, cu o capacitate de 20 de locuri.

 

Sambata, sub atenta coordonare a specialistilor off-road de la Taifun Racing, a fost organizat un eveniment pentru jurnalistii auto dar si pentru clienti. Dupa o parcurgere demonstrativa a circuitului pe scaunul pasagerului sau pe bancheta din spate, fiecare din cei prezenti s-a putut convinge de la volan de capabilitatile modelelor Land Cruiser, Hilux si Rav 4. Din pacate timpul nostru nu ne-a permis decat parcurgerea circuitului alaturi de unul dintre instructori, insa acest lucru a fost suficient pentru a ne deschide apetitul pentru o urmatoare incursiune in afara drumurilor asfaltate.

 

In cele doua ore cat am asistat de pe margine la evolutia masinilor pe traseu nu am observat nicio dificultate din partea acestora in abordarea elementelor artificiale special amenajate. Desi de pe margine totul pare foarte usor, odata ajunsi in masina am constatat ca lucrurile nu stau chiar asa, modelele Hilux si Land Cruiser intrebuintandu-se serios pentru abordarea obstacolelor. 

 

Circuitul are un caracter permanent si este destinat actualilor cat si potentialilor clienti al celor de la Toyota. Spre sfarsitul anului acesta va putea fi inchiriat si de posesorii de automobile al altor constructori. Pentru mai multe detalii referitoare la circuit ii puteti contacta pe cei de la Toyota Bucuresti Nord.

 

[nggallery id=289]