Vallino Challenge – Record de participare

  • Cu 33 de piloti licentiati si 5 nelicentiati inscrisi la startul Vallino Challenge s-a inregistrat cea mai mare audienta la o etapa din 2010.
  • Vicecampionul CNRD 2010, Vali Porcisteanu, nu a fost doar organizator, ci si concurent,  impunandu-se in clasamentul Open, devansandu-i pe Tempesta si Claudiu David.

Dupa ce a devenit vicecampion de raliuri, Vali Porcisteanu a decis sa se reintoarca alaturi de familia slalomului paralel. Si daca nu a fost prima sa prezenta in calitate de pilot, runda a 6-a a Campionatului National (ultima a stagiunii) a reprezentat o premiera, in postura de organizator, runda desfasurandu-se sub titulatura Vallino Challenge.

Un prim pas facut cu dreptul daca amintim ca s-a inregistrat un record de participare, dar si daca luam in seama declaratiile participantilor, iar pentru Porcisteanu, care avea sa si castige intrecerea Open, devansandu-i pe Tempesta si Claudiu David, un motiv suplimentar de satisfactie. „Am avut ceva probleme inainte de cursa, dar a iesit bine. Am invins, dar, mai important pentru mine este faptul ca am avut un numar mare de concurenti si am izbutit sa le oferim nu doar un concurs de tinuta, ci si o multime de surprize, pornind de la cadourile oferite la inscriere, la premiile de la final. De ce cadouri? Mi-am dorit sa fie un pic altfel fata de o etapa normala si, in plus, era finalul sezonului, un moment care anunta apropierea finalului de an si a perioadei in care se fac daruri. Si chiar daca am sustinut in buna parte acest demers, financiar vorbind, cu bani de acasa, nu-mi pare rau. Sper sa fie toată lumea multumita, sa aprecieze aceste eforturi si sa se apropie mai mult de slalomul paralel si de celelalte discipline organizate sub egida FRAS”, a declarat, la final, Vali Porcisteanu.

Revenind la competitie, daca Porcisteanu a castigat, asa cum aminteam, disputa la Clasa 4 si pe cea Open, intrecerea juniorilor a oferit duelul asteptat, intre Tempestini jr. si Octavian Tirnovean. Simone a avut castig de cauza, insa si Octavian a avut motive de satisfactie, punctele obtinute in aceasta runda aducandu-i titlul de campion. Raul Badiu s-a impus la Clasa 2 (pana la 1600 cmc), iar Rares Tomita, dupa un duel cu fratele sau, Serban, la Clasa 3 (pana la 2000 cmc).

„Vallino Challenge” s-a desfasurat cu sprijinul Valvoline, Faxtor, ACS Performance si Action Camera. Organizatorul tine sa le multumeasca atat lor, cat si tuturor celor care le-au fost alaturi la aceasta ultima etapa a Campionatului National de Slalom Paralel.