Dacia va concura in Campionatul de Turisme al Suediei

Conform unui comunicat de presa publicat astazi pe siteul oficial al Campionatului de Turisme al Suediei (STCC), importatorul local va dezvolta si sustine, pentru cel putin doi ani de zile, un program in STCC cu unul dintre modelele Dacia.  Dacia Dealer Team este numele echipei, al carui pilot va fi Mattias Andersson, si reprezinta o colaborare intre echipa acestuia MA:GP si importatorul local al automobilelor Dacia.

 

Ne-am tot gandit la diverse modalitati pentru a demonstra clientilor ca pe piata exista o noua marca de automobile cu preturi accesibile iar STCC este o platforma puternica pentru promovarea brandului Dacia. Intrarea in STCC reprezinta una dintre cele mai mari investitii pe care o facem pentru Dacia in ultimii ani.” a spus  Joakim Jöhncke brand manager al Dacia Scandinavia.

 

Ma simt extraordinar sa pilotez si sa lucrez cu cei de la Dacia, una dintre marcile de automobile care a crescut foarte mult in ultimii ani.” a spus si Mattias Andersson,

Dacia-Dealer-Team

Noul program in STCC nu reprezinta o premiera in motorsport pentru constructorul romanesc de automobile, Dacia impunandu-se in Trofeul Andros cu Alain Prost si clasandu-se pe locul al treilea in celebra cursa de viteza in coasta de la Pikes Peak.

 

Chiar daca in comunicatul oficial nu este precizat care dintre modelele Dacia va fi utilizat in STCC, cea mai mare sansa o are Duster,  in campionat existand o clasa extrem de animata de masini construite pe sasiu tubular si motoare V6 montate central, asa cum a fost Duster Pikes Peak.