Chevrolet in WTCC la Hungaroring

  • Chevrolet sărbătorește 100 de ani la prima cursă în Ungaria a Campionatului Mondial de Turisme 

 

Circuitul Hungaroring va găzdui runda a 7-a și a 8-a a Campionatului Mondial de Turisme (WTCC) în perioada 3-5 iunie. Pe lângă cele două curse, vizitatorii pot vedea și curse paralele și pot participa la aniversarea centenarului Chevrolet, marcat prin evenimente incitante.

 

A fost o onoare deosebită pentru Ungaria atunci când KSO, promotorul campionatului, a ales Hungaroring pentru a înlocui cursa marocană care fusese eliminată din cauza problemelor financiare. Aceasta este prima dată când WTCC ajunge în Ungaria de la relansarea circuitului în 2005. Faptul că intrarea este gratuită face cursa și mai populară, astfel că organizatorii se așteaptă la un număr impresionant de persoane în perioada 3-5 iunie. Piloții sunt, de asemenea, foarte încântați, deoarece pista maghiară este printre cele mai solicitante din lume din punct de vedere tehnic.

 

Datorită succeselor sale excepționale la Monza, Robert Huff, pilotul britanic al Chevrolet, ocupă cea mai comodă poziție. Nu este doar lider în campionat, ci a realizat ceva ce doar doi oameni au reușit înaintea lui în istoria WTCC, o dublă victorie în același weekend. Deși Huff este favoritul acestui week-end, pista maghiară este necunoscută pentru majoritatea piloților WTCC, ceea ce înseamnă oportunități egale pentru toți, așadar vizitatorii se pot aștepta la curse incitante și antrenante.

 

Fanii maghiari sunt curioși să afle pe ce poziție se va clasa Norbert Michelisz, care s-a remarcat în etapa din Monza și care are experiență pe circuitul Hungaroring. Pilotul echipei maghiare ar putea ajunge în pole position (pentru trofeul Yokohama Drivers) cu aceste două curse.

 

Pe lângă competițiile spectaculoase și nenumăratele curse paralele, parada centenarului Chevrolet va constitui unul dintre cele mai ample evenimente din acest weekend. Deținătoarea titlului WTCC se pregătește pentru aniversare cu un program energic și este nerăbdătoare să se întâlnească cu pasionații de autovehicule și sporturi cu motor.