Rob Huff – performerul weekendului din Portugalia

Intr-un campionat in care suspansul pentru lupta in clasamentul constructorilor este inexistent, Chevrolet fiind practic singura echipa de uzina, atentia este acaparata de lupta dintre pilotii aceleasi echipe iar clasarile pe podium ale pilotilor care concureaza pe masini Seat sau BMW reprezinta sarea si piperul sezonului 2011. Cu siguranta micutul Volvo C30 are deja foarte multi fani, pentru ca asa este fair-play, sa tii cu cei mai slabi si care vin din urma .

 

 

In prima cursa din Portugalia, Alain Menu s-a impus oarecum lejer in fata liderului Rob Huff. Elvetianul a avut parte de un start foarte bun, in timp ce Huff a avut parte de mici emotii, dupa ce a fost lovit usor de Seat-ul Sunred al lui Gabriele Tarquini. Incidentul a avut ca rezultat micsorarea ritmului din partea pilotului italian, acesta cedandu-i locul coechipierului sau Tiago Monteiro, clasarea acestuia pe locul patru in fata propriilor fani fiind indelung aplaudata.

 

 

Michel Nykjaer a progresat in Trofeul Yokohama rezervat pilotilor independenti, depasindu-l pe pilotul Wiechers-Sport BMW – Stefano D`Aste, in timp ce Norbert Michelisz s-a mentinut pe pozitia a opta la general, impunandu-se in clasamentul pilotilor independenti. In fruntea plutonului, Menu a avut cursa sub control, in timp ce Muller a fost hartuit de colegul sau Rob Huff. La final, podiumul a fost identic cu grila de start, Alain Menu castigand a treia cursa din acest sezon, in timp ce coechipierii sai Muller si Huff  l-au urmat in aceasta ordine.

 

 

Rob Huff si-a trecut in cont victoria in a doua cursa din Portugalia, dupa ce Stefano D`Aste, plecat din pole-position, a fost sanctionat cu un drive-through pentru start furat. Marsul triumfal al celor de la Chevrolet catre castigarea celui de-al doilea titlu mondial al constructorilor pare de neoprit, acestia trecandu-si in cont a 10 si a 11 -a victorie din cele 12 curse disputate pana acum. Menu si Huff si-au impartit victoriile in cele doua curse din Portugalia, in timp ce Muller a plecat cu doua clasari pe pozitia a doua a podiumului. Per total, weekendul a fost favorabil pilotului englez, Huff marindu-si avansul fata de Muller in clasamentul general la 29 puncte.

 

 

Singurul moment notabil al cursei a doua  a fost depasirea lui Muller de catre Huff in virajul cu numarul sase, mai exact in sicana. Cei doi s-au atins putin si chiar s-au contrazis pe seama acestui mic incident, care nu a fost investigat de oficialii cursei. Huff a spus : ” Yvan a iesit larg din virajul patru, a facut o greseala mare, a derapat si a avut o iesire din viraj foarte slaba. Eu am mers pe celalalt culoar…eram deja in fata cand am intrat in sicana si am fost foarte usor lovit in partea din spate a masinii. Nu m-a deranjat foarte tare acest lucru si il consider mai mult un simplu incident de cursa, nu aveam alta trasa decat sa merg drept prin sicana deoarece ma aflam deja in derapaj.”

 

Muller nu a considerat foarte fair-play aceasta manevra a colegului sau de echipa si a spus ca : ” Eram unul langa altul, am intrat in sicana, Rob pe exterior. Ok data viitoare daca putem depasi si noi printr-o manevra asemanatoare o vom face!

 

 

Tiago Monteiro, aflat in fata propriilor fani, a completat podiumul cursei a doua, clasarea pe locul trei fiind una de bun augur pentru noul motor de 1,6 litri benzina al celor de la Sunred Seat.

 

 

Clasament piloti dupa etapa a 12-a

 

Clasament constructori dupa etapa a 12-a