Victorii pentru Alain Menu şi Yvan Muller la Hungaroring

Uneori un nivel maxim de tensiune poate duce la cele mai uimitoare situaţii: aşa putem descrie pe scurt etapa de pe circuitul Hungaroring, care a fost, de departe, cea mai antrenantă din acest sezon. Deşi nimeni nu a reuşit să învingă echipa Chevrolet, deţinătoare a titlului mondial, concursul a fost totuşi foarte palpitant, fiind plin de lupte strânse, depăşiri riscante şi coliziuni uluitoare. Echipa Chevrolet nu a putut fi oprită; la prima cursă, Alain Menu a luat primul loc, apoi Yvan Muller a câştigat a doua cursă de calificare, în ciuda furtunii apărute brusc.

Duminică tribunele erau pline de fani care au fost martorii unui start în forţă încă de la prima cursă. Câştigătorii primelor locuri au fost Alain Menu şi Norbert Michelisz; Yvan Muller nu a reuşit să obţină decât locul 5. Menu, profitând de faptul că se afla pe primul loc, a încercat să îşi lase adversarii în urmă. Singurul care a reuşit să îl prindă din urmă a fost maghiarul Michelisz.

 

Pentru locul trei s-a dat o luptă strânsă între Gabriele Tarquini, Javier Villa, Yvan Muller. Robert Huff s-a clasat pe locul 6 după ce se aflase pe locul 12 în poziţia de start. Curbele înguste de pe circuitul Hungaroring nu au lăsat loc pentru multe depăşiri, aşa că piloţii au fost nevoiţi să se concentreze pentru a câştiga un loc mai în faţă.

 

În timpul celor 12 tururi de pistă, Michelisz a încercat să-l ajungă pe pilotul elveţian, însă nu a fost destul de rapid încât să pună în pericol poziţia autovehiculului Chevrolet Cruze. Menu a câştigat fără probleme cursa, iar spectatorii au fost cât se poate de încântaţi să-l vadă pe eroul lor maghiar ocupând locul al doilea şi primul loc la Trofeul Yokohama. Partea cea mai interesantă a cursei de calificare a fost cu siguranţă lupta pentru locul al treilea, câştigată de tânărul Javier Villa. În acel moment, nimeni nu ar mai fi crezut că cea de-a doua cursă avea să fie şi mai palpitantă.

 

În primul tur al celei de-a doua curse de calificări, asupra circuitului Hungarorring s-a abătut o furtună puternică, însoţită de ploaie.. Fulgerele i-au surprins pe piloţi, iar Michelisz a fost implicat într-o coliziune, împingând de asemenea şi alţi piloţi în afara pistei. Observând haosul creat, supraveghetorii nu au vrut să îşi asume riscul unui alt accident, drept urmare au întrerupt imediat cursa.

 

După o pauză de 20 de minute, autovehiculul de siguranţă a permis reluarea cursei după două tururi. Din păcate, aceste două tururi nu au fost suficiente pentru ca toţi şoferii din cursă să se acomodeze cu condiţiile pistei; Tom Coronel l-a surprins pe Alain Menu cu o frână bruscă făcându-l pe pilotul elveţian să derapeze în afara pistei şi să se izbească de parapet. Cele două autovehicule Chevrolet rămase în cursă, cu Yvan Muller în pole position, au preluat din nou conducerea. Ei au dominat în mod evident, egalându-l şi depăşindu-l pe Tarquini la jumătatea cursei şi cucerind astfel locul întâi şi al doilea. Câştigarea acestei curse palpitante a marcat prima victorie din acest sezon a campionului de anul trecut, Yvan Muller, aşa că Hungaroring va fi cu siguranţă un circuit memorabil pentru el. Cu toate că Robert Huff nu a început cursa dintr-o poziţie foarte bună, el şi-a consolidat locul la Campionatul Mondial ocupând cea de-a doua treaptă a clasamentului.

 

Spectatorii maghiari au fost în culmea fericirii pentru că autovehiculul lui Norbert Michelisz a fost reparat, acesta putând continua cursa a doua, iar soarele a apărut din nou deasupra circuitului Hungaroring.

 

Între cele două curse, vizitatorii au putut admira parada autovehiculelor Chevrolet de epocă şi o sosie fermecătoare a actriţei Marilyn Monroe. Marca Chevrolet care aniversează 100 de ani a surprins publicul cu autovehicule de epocă, cum ar fi modelul Chevrolet Bel Air. Autovehiculul din fruntea coloanei a fost condus de un pilot nevăzător, Sándor Karvai, care a fost ghidat de pilotul de curse Barnabás Köváry. Celelalte autovehicule de epocă i-au avut ca pasageri pe copiii entuziaşti de la SOS Children’s Village, organizaţie umanitară maghiară, micuţii fiind extrem de impresionaţi de această experienţă unică.