Gronholm profesorul lui Kosciuszko

Fostul campion mondial din WRC, Marcus Gronholm, a avut din nou ocazia sa se afle la volanul unei masini de raliu, alaturi de echipa Motorsport Italia Mini. Gronholm s-a retras din competitile auto, anul trecut, dupa accidentul violent din antrenamentele pentru X Games, din luna iulie.

 Gronholm & Kosciuszko

El s-a aflat la volanul masinii lui Michal Kosciuszko, in testele care au avut loc in regiunea suedeza Likenas, Gronholm devenind pentru o zi profesorul lui Michal.

 

Directorul echipei echipei Motorsport Italia, Bruno di Panto, a afirmat, ca este nerabdator sa beneficieze de experienta campionului mondial. Marcus este o legenda in lumea raliurilor, dar reprezinta totodata o sursa de inspiratie pentru noi. Marcus ii va da sfaturi lui Michal, cum sa abordeze mai bine probele speciale din Suedia. Cu aceasta ocazie el va putea sa testeze limitele masinii, lucru ce ne va permite sa comparam datele celor 2 piloti si sa vedem cum putem aborda mai bine fiecare intrare, dar si iesire dintr-un viraj. Rar am avut parte sa cunosc un pilot precum Michal, cu o dorinta atat de mare de a castiga, deci sunt sigur ca si el, cat si echipa, vor avea mult de invatat de la Marcus“.

 

Gronholm a castigat alaturi de cei de la Peugeot titlul de campion mondial in WRC, atat in anul 2000, cat si in 2002, ultima sa participare completa intr-un sezon fiind in 2007.

 Kosciuszko & Gronholm

Dupa test Marcus declara: “Michal nu are multa experienta in astfel de conditii, dar trebuie sa spun ca nu se descurca rau. Mai are de invatat dar este doar o chestiune de timp si experienta sa se obisnuiasca cu aderenta si punctele de franare. Doar o singura zi nu a fost de ajuns sa acoperim tot ce vroiam, dar altfel totul a decurs bine.

 

Michal Kosciuszko spunea: “Este fantastic sa pilotez MINI WRC in astfel de conditii alaturi de un pilot legendary care imediat mi-a aratat unde pot castiga timp datorita experientei sale incredibile. Sunt uimit de aderenta pe care o are MINI, dar trebuie sa ma obisnuiesc la cum sa folosesc acest lucru.”