Culisele unei masini de WRC

De multe ori ne-am intrebat ce se ascunde in spatele usilor inchise, acolo unde nimeni nu are voie sa intre, locul unde se nasc masinile de WRC si implicit invingatorii. Citroen Racing si-a deschis portile pentru cei de la Motors Tv , si au realizat un filmulet in care ne prezinta fabrica si tehnologia care stau la baza atator reusite pentru Sebastien Loeb si Dani Sordo in WRC.

Centrul Citroen Racing de la Versailles prezinta diferite facilitati pentru obtinerea performantelor maxime, printre acestea numarandu-se: un laborator de masuratori, unde fiecare piesa este testata si analizata inainte de a fi pusa pe viitoarea masina de WRC, un centru de asamblare, unde caroseria si ranforsarile sunt asamblate si verificate. Totodata fabrica Citroen Racing prezinta un centru de testare si dezvoltare al motoarelor, unde peste 1500 de piese sunt asamblate in cele 2 saptamani inainte ca motorul sa fie testat.

Atat transmisia ,suspensia cat si directia si franele sunt testate si dezvoltate intens cu scopul obtinerii celor mai mari performante in Campionatul Mondial de Raliuri.

Totodata Citroen Racing beneficiaza de un laborator de simulare a tuturor condiitilor atmosferice, reusind astfel setarea motoarelor pentru probele speciale de mari altitudini, probabil unul din atuurile in raliul Mexicului.

Mai jos puteti vedea o mica parte din ce se asunde in spatele muncii echipei Citroen Racing :

httpv://www.youtube.com/watch?v=Q6NFpaYpB5M