Simone Tempestini și Norbert Maior reprezintă România la Raliul Poloniei

Simone Tempestini, de 5 ori campion al României la raliuri și campion mondial la juniori, va participa la etapa din Polonia din Campionatul European în perioada 18-20 iunie. Alături de el, la categoria Junior ERC va fi prezent coechipierul de la NRA, Norbert Maior.

Credit foto Attila Szabo

Simone Tempestini a mai participat la Raliul Poloniei de 5 ori, câștigând în 2015 și în 2016, lucru care a contribuit clar la titlul mondial câștigat. Simone și copilotul său, Sergiu Itu, vor avea cel puțin 4 participări în ERC 1, dar echipa încearcă să găsească resurse măcar pentru 6 participări, ca să poată avea un cuvânt de spus in Clasamentul U28 și în cel general.

Norbert Maior și Francesca Maior s-au înscris în JERC, vor participa în Polonia și obiectivul este să facă cât mai multe etape și să câștige experiență pentru anii viitori.

Echipajele NRA fac parte din Lotul Național de Juniori și vor lua startul în Polonia pe data de 18 iunie la Mikołajki, raliul având finalul la Varșovia în 20 iunie. Organizat pentru prima dată în 1921 din capitala Varșovia, Rally Poland împlinește 100 de ani, fiind al doilea cel mai vechi raliu din lume după Rallye Monte-Carlo.

Simone Tempestini: “Polonia este un raliu care îmi place mult, iar faptul că începem Campionatul European de Raliuri cu macadamul din Polonia mă bucură. Am câștigat de 2 ori aici și sper la un loc cât mai bun în clasamentul general în acest an. În rest, mă bucur enorm că reușim să reprezentăm România în Campionatul European. Ne dorim să participăm la cât mai multe etape și să venim acasă cu rezultate bune. Motor sportul românesc are valori și cred că avem ceva de spus și arătat în Europa.”

Norbert Maior: „Sunt foarte bucuros că avem șansa să participăm în Polonia. Focusul meu si al Francescăi este să adunăm experiență și să învățăm cât mai mult. Nu țintim un rezultat, este prima dată pe macadam cu această mașină, așa că vom încerca să ne acomodăm rapid și să creștem ritmul treptat. Macadamul este suprafața mea preferată, așa că sperăm să ne bucurăm de aceasta etapă. Momentam începem sezonul în Polonia si sperăm să avem șansa să concurăm și la celelalte etape în Junior ERC. Nu este sigur că vom reuși să facem tot sezonul, dar vom face tot posibilul sa avem susținerea necesară ca  să fim la startul cât mai multor etape.”

În acest sezon Campionatul European de Raliuri debutează cu etapa din Polonia, care va fi urmată de Rally Liepaja (Letonia), Rally Roma di Capitale (Italia), Barum Rally Zlin (Cehia), Azores Rallye (Portugalia), Rally Serras de Fafe (Portugalia), Rally Hungary și Raliul Insulelor Canare (Spania).

Echipa lucrează să aducă noi parteneri, care să se alăture celor existenți și să aducă și în motorsport steagul României cât mai sus posibil, prin talentul și munca lui Simone, Sergiu, Norbert și Francesca.

Partenerii lui Simone Tempestini în ERC 2021 sunt  OMV, Betano, Rombat, Westaco, Castrol România, FRAS și MTS.

Partenerii lui Norbert Maior în ERC 2021 sunt Peugeot, Topp Cars Rally Team, FRAS si MTS.