Marele Premiu al Frantei 2021 – Avancronica Pirelli

Marele Premiu al Franței care se dispută anul acesta pe circuitul Paul Ricard revine după anul de pauză datorat pandemiei de Covid-19. Vor fi aduse aici cele trei compoziții de la mijlocul gamei de pneuri pentru Formula 1: C2 ca P Zero Alb hard, C3 ca P Zero Galben medium, și C4 ca P Zero Roșu soft. Aceasta este aceeași alegere ca și cea făcută în 2019, când s-a alergat ultima dată aici.

Aceste pneuri de la mijlocul gamei se potrivesc foarte bine carcateristicilor acestei piste. Noul asfalt care s-a utilizat înainte de cursa din 2019 în aproape toate virajele oferă o suprafață netedă pe care să poată lucra eficient.

Rata de degradare a pneurilor pe Paul Ricard este în general redusă: oricum, Virajul 13 este cel mai solicitant datorită energiei mari la care sunt supuse pneurilor, ca și virajul Signes de la finalul liniei drepte Mistral.

Sectorul trei al circuitului Paul Ricard este mai mult despre forțe laterale decât tracțiune și frânare; restul turului de pistă fiind mult mai echilibrat (unul dintre motivele pentru care această locație este preferată pentru teste).

Înainte ca circuitul să revină în F1 în 2018 după o absență prelungită, o șicană a fost plasată pe faimoasa linie dreaptă Mistral pentru a reduce vitezele de vârf, transformând-o practic în două linii drepte cu o șicană la mijloc.

Strategia câștigătoare din 2019 a fost cu o singură oprire, când s-a trecut de pe medium pe hard. Această strategie a fost adoptată de toți finaliștii de pe podium, toți piloții, mai puțin șapte dintre ei pornind în cursă pe pneurile medium.

Paul Ricard poate fi foarte fierbinte în această perioadă a anului: ultima dată, temperaturile la nivelul pistei au depășit 50 de grade.

MARIO ISOLA – HEAD OF F1 AND CAR RACING: „Revenim la combinația de pneuri utilizată pentru primele două curse de anul acesta, chiar de la mijlocul gamei. Aceasta este cea mai versatilă combinație, foarte potrivită unei mari diversități de solicitări, și de aceea este și foarte portivită pentru circuitul Paul Ricard, care are un mix interesant de viraje. De aceea Paul Ricard este și o locație preferată pentru teste, și deși nu am avut nicio cursă de Formula 1 aici timp de doi ani, am testat pneurile pe 18 inch de ploaie la începutul acestui an și am fost de asemenea prezenți aici luna trecută pentru GT World Challenge. Pentru Franța păstrăm aceeași nominalizare pe care am avut-o și la ultimul Mare Premiu al Franței, și care s-a soldat cu o singură oprire pentru majoritatea piloților. Oricum, am observat că au fost mai multe strategii cu o singură oprire, ceea ce garantează că vom vedea mai multă diversitate anul acesta.”