Fara Super Rally la editia din 2012 a Raliului Monte Carlo

Raliul Monte Carlo revine in WRC incepand cu sezonul 2012,  pe care-l va deschide la jumatatea lunii ianuarie. Este bine stiut faptul ca organizatorii acestei etape sunt “de moda veche” si apreciaza in acelasi timp anduranta pe langa viteza masinilor de pe probele speciale. Automobile Club de Monaco, caci despre ei este vorba, au decis ca pentru editia din 2012 regula ” Super Rally” sa nu poata fi folosita!
 
 
Super Rally in WRC inseamna o penalizare de 5 minute pentru fiecare proba speciala pe care un echipaj nu o parcurge in ziua abandonului. Astfel, oricine va abandona ca urmare a unei iesiri in decor sau din cauza problemelor tehnice nu va mai putea lua startul in ziua urmatoare. Mai mult, organizatorii nu au agreat niciodata stilul impus de FIA, in sensul ca raliurile din campionatul mondial sa se desfasoare doar conform formatului vineri-duminica. 
 
 
 
Raliul Monte Carlo 2012 va debuta pe 17 ianuarie si se va intinde pe durata a nu mai putin de cinci zile! Probele speciale insumeaza 430 de kilometri si se apropie in mare masura de formatul vechi in care si anduranta avea un cuvant greu de spus in stabilirea invingatorului. Shakedownul va fi organizat pe 17 ianuarie  pe un traseu in lungime de 3,85 km aflat la doar 8 km distanta de parcul de service intial din Valence, evitandu-se astfel deplasarea automobilelor de asistenta.