JARI-MATTI LATVALA, PILOT OFICIAL FORD, VIZITEAZĂ COLINA MOTORS

Cel mai tânăr câştigător de etapă din istoria Campionatului Mondial de Raliuri, Jari-Matti Latvala – pilotul oficial Ford- vizitează astăzi sediul Colina Motors, în cadrul unui eveniment organizat de Ford România.

Povestea lui Latvala alături de Ford începe încă din copilărie, când acesta primeşte un Ford Escort de la tatăl său, pilotul Jari Latvala, campion naţional la grupa N în 1994. Debutând în Campionatul Mondial de Raliuri în 2002, la vârsta de 17 ani, în Raliul Marii Britanii, Latvala devine în 2008 pilot oficial Ford, alături de Mikko Hirvonen,  înlocuindu-l pe Marcus Gronholm, care îşi anunţase retragerea din WRC la sfârşitul lui 2007.

Tot în 2008, la vârsta de 22 ani, Jari-Matti Latvala devine cel mai tânăr câştigător de etapă din istoria Campionatului Mondial de Raliuri, câştigând Raliul Suediei şi depăşind recordul anterior deţinut de Henri Toivonen, care în 1980 câştigase Lombard RAC Rally, în Marea Britanie, la vârsta de 24 ani. În 2009 înregistrează cea de-a doua victorie de WRC din palmares, câştigând Raliul Sardiniei, surclasându-şi coechipierul, pe Mikko Hirvonen, fiind
lider pe tot parcursul competiţiei.

În acest sezon competiţional, Latvala este câştigătorul etapei a cincea, Raliul Noii Zeelande, cea mai recentă victorie a sa fiind Raliul Finlandei, etapa a opta a Campionatului Mondial de Raliuri.

Colina Motors este prima şi cea mai mare companie din România care activează în domeniul motorsport, cu  experienţă vastă în pregătirea şi întreţinerea autovehiculelor de competiţie, precum şi în furnizarea de servicii
comerciale complete în domeniul motorsport.