Loeb si Elena – program redus in sezonul 2013 al WRC

Vestile mai putin placute din partea constructorului francez constau in anuntul facut astazi vizavi de programul celui mai titrat pilot din Campionatul Mondial de Raliuri. Sebastien Loeb, octuplu campion mondial, nu-si va apara in 2013 cel de-al noualea titlu pe care este foarte probabil sa-l obtina chiar in urmatoarea etapa de peste o saptamana din Franta.

 

Yves Matton, directorul Citroen Racing a dezvaluit faptul ca Loeb si Elena vor avea un program restrans, prima etapa la care vor lua startul in 2013 urmand sa fie cea din Monte Carlo, intre 15 si 20 ianuarie. Mai multe detalii despre etapele la care cei doi vor fi prezenti nu au fost oferite momentan.

 

Loeb si Elena la editia 2012 a Raliului Monte Carlo

Avand sprijinul celor din Abu Dhabi, parteneriat dezvaluit tot astazi, Citroen Racing va avea totusi trei echipaje prezente la fiecare etapa, exceptandu-l pe cel format din Loeb si Elena. Astfel Mikko Hirvonen va deveni pilotul principal, dovedind anul acesta ca s-a integrat perfect in echipa. Matton nu a dezvaluit care vor fi componentii celui de-al doilea echipaj care vor puncta in clasamentul constructorilor. Pana vom afla acest lucru nu ne ramane decat sa speculam o posibila reintoarcere a lui Daniel Sordo dupa doua sezoane mai putin reusite alaturi de cei de la MINI. La fel de bine francezii ar putea sa-i incredinteze un DS3 WRC lui Thierry Neuville, tanarul belgian dovedind sezonul acesta ca poate fi rapid. 

 

Ramane de vazut cum va continua parteneriatul cu cei din Qatar, chiar daca Nasser Al-Attyiah a declarat deja ca va fi prezent si la anul alaturi de cei de la Citroen.  El va lipsi de la Monte Carlo, fiind ocupat cu participarea din Dakar. Bursa zvonurilor ramane asadar deschisa mai mult ca niciodata pentru viitoarele configuratii ale echipelor din WRC in sezonul 2013.  VW nu a anuntat cine va fi al doilea pilot alaturi de Ogier iar Hyundai va dori cu siguranta sa-si asigure serviciile unui pilot experimentat care sa ajute la dezvoltarea noului i20 WRC prezentat tot la Salonul Auto de la Paris. Nu trebuie uitate zvonurile conform carora Latvala ar urma sa plece de la Ford si astfel se prefigureaza o perioada cel putin agitata pentru WRC.