Petter Solberg indecis

Chiar daca s-a batut pana in ultima zi cu septuplul campion mondial Sebastien Loeb in Raliul Marii Britanii si a reusit o clasare pe locul secund si totodata locul trei in clasamentul general la final, carismaticul pilot norvegian nu este sigur ca va continua si in 2011 in mondialul de raliuri. Solberg a dezvaluit ca in Marea Britanie pentru participare a trebuit sa vina cu bani de acasa, dupa ce promisiunea sponsorilor nu s-a materializat. “Pentru raliul din Marea Britanei si pentru aproape jumatate din raliuri a trebuit sa vin cu bani de acasa si nu a fost deloc usor. Cand ai un loc intr-o echipa de uzina lucrurile sunt simple ele doar se intampla, dar cand esti pilot privat cum am fost eu, totul trebuie facut de tine impreuna cu echipa.” declara Solberg.

Norvegianul, care implineste astazi varsta de 36 de ani si alearga deja de doi ani cu echipa sa privata in WRC cu Ken Rees team manager si Francois-Xavier Demaison inginer, este cel mai bun pilot privat din WRC reusind sa se claseze la final in fata unor piloti de uzina precum Mikko Hirvonen, Dani Sordo sau Sebastien Ogier. Carisma si rezultatele excelente par totusi a nu fi de ajuns pentru ca promisiunile sponsorilor sa se materializeze si Petter sa continue si in sezonul 2011.

Nu am nici cea mai vaga idee ce voi face. In acest moment am doar un singur sponsor si atat nu stiu ce sa fac. AM avut foarte multe discutii cu diferiti sponsori insa 100% sigur nu am nimic. Eu sunt foarte motivat vreau sa pilotez in continuare. In acest sezon nu cred ca se putea un rezultat mai bun, echipa a muncit din greu tot anul si daca cineva crede ca este usor sa pregatesti o masina sa mearga tare si gata lasati-ma sa va spun ca nu este deloc asa. Pe plan personal ce sa va zic ca nu prea mi-am vazut sotia si baiatul pe parcursul acestor doi ani datorita faptului ca a trebuit sa calatoresc foarte mult pentru raliuri intalniri cu sponsori, teste, asa ca probabil sunt norocos ca inca sunt insurat. A fost un an bun am muncit din greu si a fost un drum lung de revenire in top, dar sunt fericit.” a declarat Petter Solberg.