Primele teste cu viitorul Ford Fiesta WRC echipat cu noul motor 1.6 turbo

Echipa Ford tocmai a incheiat o sesiune de teste desfasurata de-a lungul a 4 zile in sudul Frantei la Tarn, cu viitoarea Fiesta WRC echipata in premiera cu motorul 1.6 turbo . Echipa a profitat de diversitatea terenului si a testat masina 2 zile pe asfalt si restul de 2 pe macadam , masina fiind pilotata de catre Mathew Wilson.  Versiunea motorului 1.6 turbo nu este cea finala, cei de la Ford pregatind in continuare cateva imbunatatiri .

Diferentierea intre masina de test si una in configuratie S 2000 este greu de facut, singurul indiciu fiind esapamentul , elementele de aerodinamicitate specifice WRC urmand sa fie prezentate mai tarziu . Suspensia masinii va fi una produsa de Reiger in timp ce trenul de rulare este bazat pe sistemul XTrac .

O comparatie intre Fiesta WRC si Citroen Ds3 WRC nu poate fi facuta in acest moment, deoarece Citroen a folosit pana acum la teste motorul actual de pe C4 WRC de 2 litri turbo, iar cei de la Ford se afla d-abia la primele teste cu motorul de 1,6 litri turbo , a carui putere nu este cea finala .

httpv://www.youtube.com/watch?v=cq03N3s80aU

credit foto : Diego Menichetti

credit video : www.extremrallye.com