VW va concura cu modelul Polo in WRC incepand cu 2013

 

Campionatul Mondial de Raliuri incepe sa arate din ce in ce mai bine, in ciuda celor care sustin contrariul. Dupa o mica telenovela, de-a lungul careia, momentul anuntului oficial al intrarii VW in WRC a tot fost amanat, iata ca astazi acesta a fost facut.

 

 

Volkswagen isi va incepe din 2013 campania in WRC cu modelul Polo R WRC. Dupa trei victorii consecutive in Dakar, cei de la VW si-au stabilit noi teluri. Pana la momentul debutului, nemtii vor construi modelul Polo care va dezvolta aproximativ 300 cp dintr-un motor de 1.6 litri TSI si va beneficia de tractiune integrala.

 

 

Astazi a avut loc conferinta de presa insa pe siteul oficial deja au aparut fotografiile si un mic filmulet de prezentare a modelul VW Polo R WRC. Despre pilotii care vor pilota modelele de uzina nu s-a spus nimic, dar zvonurile continua sa-l dea ca si membru pe norvegianul Petter Solberg, al carui fost inginer François-Xavier Demaison este coordonatorul celor de la VW pentru WRC. Nasser Al-Attiyah sau Juho Hanninen au fost si nominalizati la bursa zvonurilor, dealtfel ca si Sebastien Loeb, despre care se spune ca i-ar fi fost facut o oferta financiara de nerefuzat.