Sezonul 2010 se încheie promitator pentru pilotul clujean Mihai Lacatus

Dupa ce la jumatatea sezonului s-a hotarit sa treaca de la o masina cu doua roti motrice la una cu tractiune integrala Mihai Lacatus este multumit de rezultatele pe care le-a obtinut in primele concursuri cu o astfel de masina.

Aventura lui Mihai Lacatus pe doua roti motrice s-a incheiat inainte de  Raliul Sibiului, prima etapa de macadam din acest sezon. Împreuna cu Rares Silasi,  Mihai ataca la Sibiu top zece insa, asa cum se intimpla de multe ori in cel mai dur raliu din Campionat, numeroasele pene de cauciuc suferite pe traseu, ii obliga sa abandoneze.

Fara a avea un buget clar pentru evolutia cu o integrala, Mihai Lacatus se hotaraste sa ia startul si in Raliul Aradului. Despre aceasta evolutie Mihai isi recunoaste sportiv greseala care i-a facut sa abandoneze prematur. Abordarea gresita a unui viraj in care pe concurenti ii astepta o trecere prin apa, a dus la spargerea radiatorului Mitsubishiului Lancer EVO VIII.

Inainte de Raliul Iasiului, increzator in evolutia sa, Mihai Lacatus alaturi de navigatorul  Andrei Pop foloseste prilejul dat de etapa de rally sprint de la Botosani pentru a se antrena.  Victoria din etapa de rally sprint le da incredere pentru lupta ce avea sa urmeze in ultima etapa a sezonului 2010.  Asteptarile lor nu au fost in zadar. Mihai Lacatus si Andrei Pop castiga prima pozitie la grupa K si locul sase la general la finalul Raliului Iasiului 2010.

In incheierea sezonului competitional, Mihai Lacatus declara : In primul rind vreau sa ii multumesc colegului si prietenului meu Tomi Abraham pentru sprijinul acordat si pentru faptul ca m-a incurajat sa iau starul pe o masina integrala, desi acest lucru nu era tocmai in planurile mele din acest an. Apoi trebuie sa le multumesc si celor din echipa de asistenta tehnica pentru felul in care m-au ajutat si au pregatit masina. In ceea ce priveste finalul de an, trebuie sa ma arat increzator pentru ceea ce va urma in pilotajul sportiv pentru mine. Am unele asteptari care cred ca in urma victoriei de la Botosani si a rezultatului onorabil de la Iasi nu sint nefondate. Iasiul a fost un raliu extraordinar unde am intilnit probe frumoase care imi plac foarte mult. Am o legatura speciala cu acest Raliu pentru ca in urma cu patru ani aici am debutat pe vremea cind Iasiul gazduia o etapa de rally sprint.

pr4media Bogdan Rosca

credit foto: rallyphoto.ro