Podium cu noua masina pentru Cosmin Dragnea

Desi se afla abia la al doilea sezon complet in Campionatul National de Viteza in Coasta, Cosmin Dragnea a evoluat in acest weekend la bordul unei noi masini, a treia diferita in acest sezon. Dupa o cursa contra cronometru de pregatire a acesteia, incheiata cu doar o zi inainte de start, pilotul bucurestean s-a adaptat destul de repede cu noul Mitsubishi Lancer Evo 7 si a reusit sa obtina o noua clasare pe podium.

 

La jumatatea acestei veri, Cosmin Dragnea dadea startul unui nou proiect, alaturi de partenerul sau Andre`s Fast Service: transformarea unui Mitsubishi Lancer Evo 7 din masina de strada intr-una de viteza in coasta. Desi au intampinat mai mult greutati, datorita perioadei rezervate concediilor, noua masina a fost gata la timp pentru a lua startul, in weekendul abia incheiat, la cele doua etapa desfasurate pe traditionalul traseu de pe Valea Cetatii dela Rasnov.

 

Saptamana trecuta am trecut de la agonie la extaz! Masina a fost gata abia vineri noapte la ora 3 iar asta a insemnat ca eu nu am apucat sa merg deloc cu ea astfel incat prima etapa, cea de sambata, a devenit o sesiune oficiala de teste.” spunea Cosmin Dragnea la finalul etapei a XV-a.

 

Dupa fiecare din primele trei urcari de sambata am incercat sa gasim o setare potrivita pentru suspensie. Imi place foarte mult noua masina, are un motor puternic chiar daca electronica este de serie. Vreau sa le multumesc lui Sorin Iliescu, Joao Kague si Laslo Mario, fara ajutorul lor nu cred ca puteam lua startul la Rasnov.a mai completat Cosmin la finalul zilei de sambata, in care s-a clasat pe locul patru la clasa la care evolueaza.

 

foto: Sorin Pop – Rallyzoom.ro

De-a lungul weekendului ploaia si-a facut simtita prezenta din plin pe traseul de pe Valea Cetatii, iar Cosmin a avut parte din nou de emotii, mai ales in etapa de duminica. „Am inceput ziua usor cu stangul, daca pot spune asa. Pe una din primele trei urcari m-am rasucit usor si am atins un parapet cu partea din fata si din spate a masinii. Pe prima urcare am avut parte din nou de ulei scurs de la un alt concurent iar in ultima mansa a trebuit efectiv sa ma opresc aproape de tot pentru a-l putea ocoli pe pietrisul de pe margine pe un concurent care abandonase.” rememora Cosmin momentele delicate ale zilei de duminica.

 

Noua structura de protectie a masinii nu ne-a permis sa mai montam aeroterma astfel incat parbrizul era mai mereu aburit din cauza vremii. Noua masina imi ofera siguranta si incredere pentru ca este a noastra si sunt convins ca pana la etapele de la Sinaia vom reusi cat de cat sa facem toate reglajele necesare.” declara Cosmin Dragnea la finalul etapei a XVI-a in care a reusit sa se claseze pe podiumul clasei, pe locul al treilea.

 

KFC Romania, Andre’s Fast Service, Eurotractari, Shelter Security si DuPont Refinish sunt partenerii care fac posibila participarea pilotului Cosmin Dragnea in Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop. Ultimele doua etape sunt programatela Sinaia, in perioada 26-28 octombrie.