Noul Renault Clio a fost lansat oficial în România

Clio 4, modelul care exprimă cel mai bine reînnoirea designului Renault, a fost lansat oficial ieri în România. Noul model va fi disponibil începând de pe 18 octombrie în toată rețeaua Renault, cu preț de pornire de 10.200 euro,TVA inclus. În perioada 18-21 octombrie, toți cei care vor vizita showroom-urile Renault se vor convinge de ce se spune despre noul model că este cel mai pasional Clio.

 

Evenimentul a fost unul plin de culoare si a debutat cu un senzational numar de dans a la Moulin Rouge aplaudat la scena deschisa de auditoriu. Intr-un cadru inundat de lumini si dans pasional ni s-a dezvaluit pentru prima data noua versiune a modelului Clio ajuns la cea de-a patra generatie.

 

O prezenta remarcata la eveniment a fost cea a lui Alexandru Filip, cel care a reusit in acest an sa isi adjudece titlul de campion national la grupa dedicata masinilor cu doua roti motrice din Campionatul National de Raliuri, la volanul unui Renault Clio R3 Maxi Evo. 

 

Capitalizând atuurile intrinseci ale lui Clio – o mașină extrem de versatilă în viața de zi cu zi – Renault lansează noua generație, Clio 4, ce aduce în prim plan puterea de seducție și pasiunea. Promisiunea de inovație continuă exprimată de semnătura de brand Renault, „Drive the change”, este reflectată foarte puternic de noul Clio. Astfel, Renault Clio 4 deschide un nou capitol în materie de design, marcat de influența lui Laurens van den Acker. Inspirat de prototipul DeZir, designul noului Clio se remarcă prin forma fluidă și liniile curbe, care emană căldură și senzualitate. România este una dintre primele țări din Europa în care noul model este disponibil pentru cumpărare.

 

Thomas Dubruel, Director General Renault Commercial Romania, a declarat: „Clio este un model iconic pentru Renault și suntem foarte mândri că cea mai recentă versiune a sa îmbină designul inovator cu o gamă de dotări fără precedent pentru segmentul din care face parte. Ne aflăm într-un moment istoric: Clio 4 marchează începutul unei noi ere pentru Renault, mai ales din punct de vedere al designului. Ne bucurăm că am reușit să facem lansarea noului Clio în România în același timp cu cele mai importante țări din Europa.”

 

Noua generație Clio propune o serie de evoluții importante față de modelul precedent și se evidențiază prin următoarele caracteristici:

 

Stilul senzual și emoțional, bazat pe noua identitate vizuală Renault

 

 • Parte frontală valorizată de o siglă proeminentă, poziționată vertical.
 • Siluetă de coupe aplicată unei caroserii cu cinci uşi.
 • Mai mult dinamism și personalitate cu o gardă la sol mai joasă, un ecartament mai mare, roți plasate cât mai spre „exteriorul” caroseriei și reducerea spațiului dintre roți și pasajele roților.
 • Interiorul completează coerent stilul exterior, prin elemente ca: designul planșei de bord care amintește de aripa unui avion, consola centrală multimedia cu o poziționare optimizată, gama de culori propuse, vitezometrul cu afișaj digital.

 

Multiplele posibilități de personalizare:


 • La exterior: carcasele oglinzilor retrovizoare exterioare, calandrul, bara spate, elementele de protecție a portierelor, culorile jantelor și plafonul.
 • La interior: planșa de bord, panourile ușilor, volanul, mânerele interioare ale usilor, conturul aeratoarelor, tapițeria și covorașele.

 

Gama de dotări fărăprecedent pentru segmentul din care face parte:

 

 • Card de acces si demaraj, standard pentru toata gama
 • ESP si Hill Start Assist, standard pentru toate versiunile
 • Faruri de zi LED, standard pentru toate versiunile
 • Geamuri electrice fata si oglinzi electrice, standard pentru toate versiunile
 • Radio Bluetooth® dotat cu sistemul inteligent Renault Bass Reflex, în premieră mondială
 • Sistemul MEDIA NAV, cu ecran tactil de 7 inch (18 cm), disponibil în serie pentru două niveluri de echipare din trei

 

Gama de motorizări care vizează leadership-ul pe piață în ceea ce privește consumul și emisiile de CO2, cu:

 

 • Noul motor în 3 cilindri pe benzină: Energy TCe 90 Stop & Start (consum mixt 4,5 l / 100 km și 105 g CO2 / km)
 • Motorul Energy dCi 90 Stop & Start (consum mixt 3,6 l / 100 km si 93 g CO2 / km)

 

Modelul performează la capitolul siguranță activă și pasivă, obținând 5 stele la crash testele Euro NCAP, în condițiile în care criteriile de evaluare au devenit mai stricte decât în anii precedenți. Proiectat cu rigurozitate, Noul Clio este fabricat la cele mai exigente standarde de calitate Renault.

 

Gama Clio 4 cuprinde trei versiuni de echipare, Authentique, Expression, Dynamique și patru motorizări: 1,2 16V 75 CP / Energy TCe 90 (benzina) și 1,5 dCi 75 CP / Energy dCi 90 (diesel).

 

Printre echipamentele standard regăsim: airbaguri frontale și laterale cap-torace pentru sofer și pasager, ESP (controlul traiectoriei) cu HSA (asistență la urcarea în pantă), tempomat-limitator de viteză (Cruise Control), faruri de zi LED, card de acces și demaraj al vehiculului, oglinzi retrovizoare reglabile și degivrante electric.

 

Prețurile de listă pornesc de la 10.200 euro (inclusiv TVA), pentru versiunea de intrare în gamă, Authentique 1,2 16V 75 CP și ajung până la 14.500 euro (inclusiv TVA) pentru versiunea Dynamique Energy dCi 90.

 

Noul Clio poate fi descoperit online, pe renault.ro  și pe site-ul dedicat, accesibil la adresa clio.renault.ro

 

Lista de Preturi