Titlul se decide pe Drumul Poienii

În primul weekend al lunii octombrie se va desfășura Marele Premiu al Orașului Brașov, ultima etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop 2015. Drumul Poienii, unul dintre cele mai cunoascute și apreciate trasee românești de motorsport, va fi gazda finalei campionatului, fiind cadrul perfect pentru stabilirea titlului de campion național absolut.

 
Pentru prima dată în ultimele sezoane, titlul se va decide în ultima etapă. Dacă până duminica trecută vorbeam despre o luptă în trei, Ovidiu Zaberca a suferit în runda de la Câmpulung Muscel o ieșire violentă în decor care a însemnat pentru el punctul final al sezonului 2015. în aceste condiții, titlul clasamentului OPEN se va decide în urma duelului dintre Paul Andronic și Lucian Răduț, între cei doi fiind în acest moment o diferență de doar 6 puncte. Marele Premiu al Orașului Brașov va stabili și campionii grupelor N și A, categorii care vor strânge, cu siguranță, mulți participanți. înscrierile concurenților au început în 20 septembrie și se vor finaliza în 28 septembrie.

pnh7zAI

Evenimentul automobilistic va debuta vineri (2 octombrie), atunci când Livada Poștei din Brașov va fi populată cu mașinile participante, urmand ca la ora 17:00 să aibă loc prezentarea concurenților. Ziua de sâmbătă (3 octombrie) programează două manșe de recunoașteri și trei manșe de antrenamente cronometrate, care vor stabili ordinea de start în concursul de a două zi. Cei 5 km ai traseului vor mai putea fi parcurși duminică dimineață (4 octombrie) de încă două ori în cadrul altor două runde de recunoașteri înainte de punctul culminant al weekendului și al campionatului, cele două manșe de concurs, care vor fi programate începând cu orele 13:00, respectiv 15:30. Drumul Poienii va fi deschis circulației publice sâmbătă între 11:30-13:00 și duminică între 11:30-12:40, pentru a da ocazia spectatorilor să ajungă în zonele dorite.  

 
La fel ca și anul trecut, Marele Premiu al Orașului Brașov îl va omagia pe Eugeniu Ionescu-Cristea, multiplu campion național de raliuri, viteză în coastă și viteză pe circuit, precum și deținător al titlului de Campion Balcanic la raliuri, dispărut dintre noi în 2011. 

 

Marele Premiu al Orașului Brașov este susținut de Consiliul Local și Primăria Brașov și se desfăsoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. Evenimentul este organizat de Auto Blic cu sprijinul Serviciilor de Poliție Rutieră Brașov, al Poliției Locale Brașov, al Brigăzii de Jandarmi Mobilă Brașov, al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgentă Brașov și al Regiei Autonome de Transport Brașov. Asistența medicală este asigurată de Apel One Med.
 

Program Marele Premiu al Orasului Brasov

 

Harta Marele Premiu al Orasului Brasov