Trei intrebari pentru Sébastien Loeb

 

Toata presa a fost innebunita dupa ce ai castigat cel de-al saptelea titlu mondial. Ai avut putin timp si pentru tine dupa Raliul Frantei?

„Am gasit timp sa sarbatoresc impreuna cu prietenii mei si intreaga echipa, iar marti am plecat la teste. Am fost doua zile la volanului noului DS3 WRC in Portugalia. Am revenit apoi la Paris si am fost impresionat de modul in care am fost primit la Salonul Auto. Apoi am dat lovitura de incepere la meciul de fotbal dintre Franta si Romania si m-am simtit excelent la volanul modelului C4 WRC in fata spectatorilor de pe Stade de France. Cand am ajuns acasa am avut luxul de a ma odihni cateva zile alaturi de Séverine si Valentine.”

 

Visul tau de a castiga sapte titluri mondiale a devenit realitate. Simti ceva special acum?

„Am primit foarte multe mesaje de felicitare, inclusiv de la presedintele Nicolas Sarkozy.  Chiar apreciez ca a urmarit evolutia mea si ca a avut timp sa ma sune. Am simtit ca cel de-al saptelea titlu si a 60-a victorie au avut un impact major in Franta. Cu mult mai mare decat daca am fi castigat titlul in Japonia. Nu stiu insa care vor fi efectele pe termen lung.”

 

Raliul Spaniei va fi ultima etapa pe asfalt pentru modelul C4 WRC. Te vei simti altfel la volan?

„Este adevarat ca modelul C4 WRC se comporta foarte bine pe asfalt si, cu eforturi foarte mari ale intregii echipe, este o masina foarte rapida. Voi incerca sa speculez toate aceste avantaje, dar sunt gata sa incerc si altceva acum. Muncim foarte mult la dezvoltarea noului DS3 WRC si va asigur ca aceasta noua provocare ma motiveaza 110%!”