CITROËN MERGE ACASA LA DANI SORDO

 

La trei saptamani dupa Raliul Frantei, unde Sébastien Loeb, Daniel Elena si echipa Citroën Total Rally au castigat titlurie mondiale *, caravana Campionatului Mondial de Raliuri merge in regiunea Catalunia pentru penultima etapa din sezonul 2010 – Raliul Spaniei. Fiind acasa, Dani Sordo si Diego Vallejo sunt hotarati sa straluceasca in fata proprilor suporteri pe asfaltul spaniol.

Raliul Spaniei este ultima etapa in care modelul C4 WRC va concura cu setarile de asfalt si chiar daca asupra echipei Citroën Total nu mai apasa nicio presiune, determinarea de a castiga este la fel de puternica, asa cum a fost si pana acum. Prima iesire pe asfalt este programata pentru ziua de sambata pentru ca vineri, in prima zi a Raliului Spaniei, se va merge pe macadam cu setarile specificie. Traseul mixt va fi o provocare uriasa, atat pentru piloti, cat si pentru echipele de mecanici care vor trebui sa schimbe complet setarile la masina, in ultimul parc de service de vineri seara,  in 75 de minute.

Desigur, macadam inseamna automat si curatarea drumului, iar Sébastien Loeb si Daniel Elena, care vor pleca primii, vor face acest lucru pentru cei din spate. „Daca nu va ploua, cred ca vom pierde ceva timp curatand drumul pentru cei din spate”, avertizeaza Loeb. „In opinia mea, Dani Sordo, care va pleca al cincilea, este intr-o pozitie ideala si va avea drumul curatat. Cred ca poate termina prima zi cu un avans de douazeci, treizeci de secunde. Pentru a recupera un asemenea handicap fata de Dani pe asfalt va trebui sa mergi al naibii de tare! Eu voi aborda acest raliu ca pe oricare altul, iar faptul ca am castigat deja titlul nu inseamna ca voi merge in Spania cu mainile in buzunar. Nu-mi place sa pierd si, in plus, eu merg pentru placerea de a pilota. Vom vedea cum evolueaza lucrurile dupa primele probe speciale, dar este clar ca nu voi risca inutil”, a mai spus septuplul campion mondial.

Chiar daca Loeb l-a indicat ca favorit, Dani Sordo ramane cu picioarele pe pamant. „Sunt incantat ca am din nou ocazia sa concurez acasa, In urma cu trei saptamani, spectatorii din Franta au ridicat stacheta foarte sus, dar spaniolii au acceptat provocarea si cred ca vor fi intr-un numar si mai mare pe probele speciale. Cu prima zi pe macadam si urmatoarele doua pe asfalt, sunt sigur ca va fi un raliu extrem de interesant, mai ales seara de vineri in parcul de service. Am asteptari foarte mari in acest raliu si sunt foarte multi oameni care asteapta foarte multe de la mine. Sunt putin sub presiune, dar acest lucru este pozitiv si, sincer, ma simt mult mai relaxat decat in Franta unde trebuia sa adun punctele necesare pentru ca Citroën sa castige titlul la constructori. Dorinta de a castiga primul raliu este la fel de mare, dar acest lucru nu inseamna ca voi si castiga Raliul Spaniei acum.”

Echipa Citroën Junior Team ia startul, in etapa a 12-a a sezonului, cu doua obiectiv: sa-si asigure locul trei in clasamentul general al constructorilor, iar echipajul Sébastien Ogier si Julien Ingrassia sa ramana pe locul secund in clasamentul general al pilotilor. In urma unui accident in timpul shake down-ului, Kimi Raikkonen nu va mai lua startul in raliul Spaniei.

Raliul Spaniei se va desfasura in perioada 22 – 24 octombrie 2010

* rezultate provizorii pana la omologarea lor de catre FIA.