Rob Huff pleaca din pole position la Macao

Al doilea pole position pentru britanic in acest an dupa cel obtinut la Brno. Istoria se repeta am putea spune, dupa ce Huff va pleca ca si anul trecut din pole pozition la Macao, ramane de vazut daca va putea obtine si victoria la fel ca anul trecut.

Al doilea timp obtinut in calificari i-a revenit probabil celui mai bun debutant din acest sezon Norbert Michelisz, care insa a primit o penalizare si va pleca din pozitia a saptea.

Proaspatul incoronatul campion din WTCC, francezul Yvan Muller, a mostenit pozitia a doua pe grila de start obtinand in calificari cel de-al treilea timp, iar Alain Menu va pleca din pozitia a treia. Yvan Muller a reusit sa se incoroneze campion mai devreme dupa ce echipa Chevrolet a castigat apelul depus la Curtea Internationala de Apel de la Paris, si a obtinut astfel anularea deciziei prin care masinile BMW a lui Augusto Farfus si Andy Priaulx au fost autorizate sa folosesca cutiile de viteza secventiale in cursa de la Okayama. Astfel ambele masini au fost excluse din evenimentul desfasurat in acel weekend, pierzand astfel si punctele obtinute. 

Se pare ca va fi din nou o cursa marca Chevrolet asa cum ne-au obisnuit acestia in acest sezon cu primele trei pozitii monopolizate de acestia pe grila de start, ordinele de echipa vor lipsi cu desavarsire titlul la piloti fiind deja obtinut.

Iata ce declara Rob Huff inainte ca Michelisz sa fie penalizat “O realizare extraordinara a fost o sesiune de calificare nebuna. Masina este fantastica si ne indreptam spre pozitiile 1, 2 si 3, dar Michelisz a reusit un timp foarte bun si s-a strecurat intre noi. Am pus pneuri noi si am dat totul pentru a obtine cel mai bun timp pe un tur, pista a ramas neschimbata fata de ieri, poate un pic ceva mai multa aderenta fata de ieri. Pentru titlul la constructori cred ca si o masina daca puncteaza in pozitie fruntasa va fi de ajuns, ia cu toate trei prezente in pozitiile fruntase la start cred ca nu ne putem dori mai mult. Felicitari echipei a fost un an extraordinar.” 

Ambele curse vor putea fi urmarite in direct pe Eurosport duminica de la ora 05.45 si 06.45 ora Romaniei.

foto: fiawtcc.com