PIRELLI A ÎNCHEIAT PRIMELE TESTE OFICIALE ÎN FORMULA 1

  • URMĂTOARELE TESTE PRIVATE VOR AVEA LOC ÎN DECEMBRIE LA  BAHRAIN PENTRU AJUSTAREA PNEURILOR
  • TESTELE OFICIALE ALĂTURI DE TOATE ECHIPELE SUNT PROGRAMATE PENTRU LUNA FEBRUARIE 2011

Paul Hembery, Directorul Pirelli pentru motorsport: “Am trecut de primul nostru text cu punctaj maxim. Toate echipele au depus un efort susţinut şi au efectuat numeroase tururi de pistă. Ne-am concentrat pe dezvoltarea anvelopei faţă, iar acest lucru ne-a oferit cea mai mare satisfacţie. Luni, vom începe să analizăm datele adunate în ultimele două zile.

O medie de 80 de tururi de pistă  şi 5500 de kilometri pe circuitul de la Yas Marina pentru fiecare echipă, s-au adunat astăzi la cei 5000 de kilometri efectuaţi ieri, concluzionând astfel primele teste oficiale pentru Pirelli: furnizorul exclusiv de pneuri în Formula 1 pentru anul viitor.

15 piloţi au fost pe pistă astăzi:câte unul pentru fiecare echipă, mai puţin Force India, McLaren si Sauber care au avut câte doi piloţi. Ca şi în prima zi, testele au început la 09.00 şi s-au finalizat la 17.00, la o temperatură ambientală cuprinsă între 23 şi 28 de garde Celsius.

Fiecare maşină a avut la dispoziţie câte patru seturi de pneuri: două de compoziţie medie şi douş de compoziţie moale, o parte dintre maşini folosind anumite pneuri puse la dispoziţie în prima zi de teste.

Programul de testare Pirelli va continua în luna Decembrie. Următoarele teste private sunt programate în perioada 12-16 decembrie la Bahrain, unde tehnicienii Pirelli pregătesc noile pneuri cu diferite compoziţii pentru temperaturi foarte ridicate. Înainte ca toate echipele să se reunească la inceputul lunii februarie, pentru primele teste oficiale,în luna ianuarie va avea loc o altă sesiune de teste private în Europa.

Paul Hembery, Directorul Pirelli pentru motorsport, a declarat: „A fost o muncă grea, dar o experienţă pozitivă şi educativă pentru noi. Ştim că acesta a fost doar primul nostru test, dar credem că l-am trecut cu punctaj maxim. Comentariile piloţilor au fost încurajatoare, apreciind în mod special performanţele pneului faţă. Acesta a fost principalul nostru obiectiv şi sunt încântat că ne-am atins ţinta. De-a lungul celor două zile am încercat anvelopele de compoziţie medie şi moale obţinând rezulate bune, mai ales din punct de vedere al gradului de uzură. În cele două zile de teste de la Abu Dhabi am parcurs cu toate echipele aproape 11 000 de kilometri, depăşind kilometrii acumulaţi în trei luni de teste private. Au fost totodată 11.000 de kilometri extrem de interesanţi, având în vedere că testele au fost efectuate cu maşinile din noul sezon, până în prezent testele fiind efectuate cu Toyota. Mai mult echipele, au început deja să pună la punct soluţiile pentru 2011, oferindu-ne noi direcţii de dezvoltare. Am colectat deja o cifră impresionantă de date şi opinii pe care vom începe să le analizăm încă de luni.  Ne pregătim astfel pentru noile teste de la începutul lunii decembrie din Bahrain. După finalizarea produsului nostru putem începe alături de echipe, noile teste oficiale din februarie.

In timpul testelor echipele au fost asistate de inginerii şi tehnicienii Pirelli. Compania italiană a desemnat câte un inginer pentru fiecare echipă, informaţiile şi opiniile adunate fiind împărtăşite cu echipele şi piloţii. Totodată a avut loc o întâlnire între echipe şi Pirelli cu scopul analizării datelor obţinute. Pentru a susţine echipa Pirelli F1 şi a aduna impresiile, Pedro de la Rosa, unul dintre piloţii echipelor de teste private Pirelli, din care mai fac parte Nick Heidfeld şi Romain Grosjean, a fost prezent şi în cea de-a doua zi de teste.

Lista piloţilor din cea de-a doua zi de teste precum şi timpii obţinuţi:

Fernando Alonso (Ferrari): 1.40.529 (105 tururi)

Rubens Barrichello (Williams): 1.41.294 (101 tururi)

Sébastien Buemi (Toro Rosso): 1.42.145 (98 tururi)

Timo Glock (Virgin): 1.44.783 (83 tururi)

Kamui Kobayashi (Sauber): 1.42.110 (43 tururi)

Robert Kubica (Renault): 1.41.614 (91 tururi)

Vitantonio Liuzzi (Force India): 1.42.416 (47 tururi)

Pastor Maldonado (HRT): 1.44.768 (65 tururi)

Gary Paffett (McLaren): 1.41.622 (46 tururi)

Sergio Perez (Sauber): 1.42.777 (46 tururi)

Paul di Resta (Force India): 1.41.869 (35 tururi)

Michael Schumacher (Mercedes): 1.40.685 (74 tururi)

Jarno Trulli (Lotus): 1.44.521 (83 tururi)

Oliver Turvey (McLaren) 1.41.740 (30 tururi)

Sebastian Vettel (Red Bull): 1.40.825 (66 tururi)