Rob Huff si Norbert Michelisz castigatorii de la Macao

Rob Huff a continuat seria rezultatelor bune obtinute in calificari si a reusit sa aduca titlul la constructori celor de la Chevrolet cu o victorie in prima cursa desfasurata pe circuitul stradal din Macao. Yvan Muller incoronat deja campion mondial inainte de acest weekend, a ocupat cea de-a doua pozitie a podiumului fiind urmat de Tiago Monteiro de la Seat SR-Sport.

Norbert Michelisz a castigat competitia debutantilor prin clasarea pe locul patru in prima cursa si abandonul principalului rival Darryl O’Young.

Inca din primul tur am avut parte de incidente asa cum ne-am obisnuit aici la Macao pe un circuit stradal destul de stramt, singurele locuri unde se poate depasi fiind liniile drepte. Andre Couto si Andy Priaulx s-au acrosat Michel Nykjaer fiind victima colaterala. Couto si  Nykjaer au abandonat insa Priaulx a reusit sa ajunga la boxe dar nu a mai putut continua, mecanicii incercand in zadar sa repare masina. Alain Menu a acrosat parapetul si a cazut in poziia a 15-a de unde avea sa faca o cursa de recuperare extraordinara si sa termine pe pozitia a saptea. In turul cu numarul 5 in momentul in care a iesit safety car-ul,  Darryl O’Young a fost tamponat de Tom Coronel, de aceasta data victima colaterala cazand Fredy Barth, care impreuna cu O’Young s-a oprit fix in parapet. Augusto Farfus a reusit cea mai buna clasare cu un BMW abia pe locul 6.

Cea de-a doua cursa avea sa ii aduca maghiarului Norbert Michelisz prima victorie din WTCC, acesta  demonstrand astfel ca merita titlul in competitia debutantilor adjudecat in prima cursa de la Macao. Podiumul a fost completat de Gabriele Tarquini si Rob Huff, acestia terminand la egalitate de puncte, insa italianul isi trece in cont titlul de vice-campion datorita numarului mai mare de victorii fata de Huff.

Nu a fost ziua lui Alain Menu care in momentul startului a calat motorul si astfel nu a putut beneficia de a doua pozitie de pe grila de start, el fiind depasit de intreg plutonul la start.  Norbert Michelisz a avut un start excelent si urmat de Tarquini si Farfus au incheiat repede socotelile cu Poulsen care a retrogradat in pozitia a patra. Am avut parte si de steaguri rosii in aceasta cursa cand un carambol produs in spatele plutonului fruntas a blocat pista. Cei implicati au fost  Nobuteru Taniguchi, Yukinori Taniguchi, Darryl O’Young, Fredy Barth, Kevin Chen, Colin Turkington, Philip Ma, Masaki Kano, Joseph Rosa Merszei, Michel Nykjær si Alain Menu.  Majoritatea si-au continuat cursa dupa descongestionarea pistei, insa O’Young si Barth iarasi au avut ghinion si au abandonat impruena cu Romanov si cei doi Taniguchi.

Dupa reluarea startului ordinea era Michelisz, Tarquini, Farfus, Poulsen, Muller, Huff, Monteiro, Engstler, Coronel si Hernandez. Huff a facut din nou o cursa extraordinara depasind tot si ajungand astfel pana pe pozitia a treia unde avea sa si termine cursa, Tarquini dovedindu-se un lup prea batran de pacalit. Farfus a incercat sa tina piept celor de la Chevrolet insa nu a avut nicio sansa terminand in pozitia a cincea, fiind devansat si de Muller.

foto: fiawtcc.com