Mani Gyenes la două etape de al cincelea titlu național

Pilotul Vectra Racing a câștigat prima etapă din Campionatul Național de Enduro și a pășit cu dreptul pe drumul la capătul căruia poate obține al cincelea titlu național. Mani s-a impus în Cupa Austrotherm organizată la Zărnești și mai are de concurat la încă două etape din campionat pentru a-și asigura titlul național.

 

Câștigătorul Dakar 2011 de la clasa Maraton concurează în Campionatul Național de Enduro la clasa A (avansați), iar pentru că utilizează un KTM 300 EXC s-a înscris la categoria E3. Marcel Butuza și Alexandru Gârbacea, ceilalți doi piloți Vectra Racing care s-au specializat în ultimii ani în rally-raid și evoluează și în competiții de enduro, s-au clasat pe locurile 4 și 5.

 

 

După concursul de la Zărnești, pentru Mani Gyenes urmează o scurtă perioadă de pauză în care va încerca să își menajeze cât mai mult clavicula stângă, la care s-a accidentat în urmă cu o lună în Campionatul Mondial de Rally-Raid la Abu Dhabi Desert Challenge. Este important pentru sătmărean să își menajeze cât mai mult umărul pentru că la sfârștiul lunii va încerca să concureze în Raliul Sardiniei, o altă etapă din Mondialul de Rally-Raid.

 

În plus, luna iulie este una extrem de aglomerată atât pentru el cât și pentru ceilalți piloți Vectra Racing. În perioada 9-10 iulie Mani Gyenes, Alex Gârbacea, Romeo Duicu căroara li se poate alătura și liderul echipei, Marcel Butuza, vor concura în Grand Prix-ul României, etapă din Campionatul Mondial de Enduro ce se va desfășura la Buzău. La doar câteva zile de la finișul etapei din Mondialul de Enduro clasic, Mani, Alex și Romeo vor lua startul în cea de a opta ediție a Red Bull Romaniacs, programată în perioada 16-20 iulie la Sibiu. Iar pe 25 iulie, Mani va porni în Romanian Extreme Adventure, competiția care de ani buni îmbină enduro-ul și off-roadul fiind destinată atât motocicliștilor cât și celor de al auto.