Start in Campionatul S-E European de Karting 2012

In acest week-end (12-13 mai) are loc pe circuitul din Haskovo, Bulgaria, prima etapa a Campionatului S-E European de Karting.

 

Romania va fi reprezentata de David Dugaesescu si Tiberiu Iorgulescu la clasa seniorilor KF2 si de Viktor Stefan la clasa regina KZ2.

 

David este campionul national si vice-campionul zonal en-titre al clasei KF2 si are cele mai mari sanse la obtinerea titlului in 2012. Viktor a obtinut in 2011 titlul de campion national al clasei KZ2 si urmareste clasarea pe podium si in Campionatul S-E European.

 

Campionatul Sud-Est European de Karting este un proiect inceput in urma cu 8 ani si are ca membri Bulgaria, Grecia, Macedonia, Romania, Serbia, Turcia, Munte Negru si Ucraina.

Clasele deschise participarii sunt KF3, KF2, KZ2 si incepand din acest an, Rotax Max. Din pacate vom fi privati de spectacolul oferit de cea mai populara clasa, MINI (9-12 ani), din cauza directivelor CIK-FIA care interzic participarea in competitiile internationale a pilotilor care nu au implinit varsta de 13 ani.

 

Le uram succes reprezentantilor Romaniei si speram sa se intoarca cu rezultate cat mai bune, care sa ii motiveze si in cea de-a doua etapa a Campionatului National ce va avea loc pe 19-20 mai pe circuitul din Tg. Secuiesc, care a fost redesenat, avand in prezent o lungime totala de 1430 m.

2 thoughts on “Start in Campionatul S-E European de Karting 2012”

    1. Sunt trei piloti romani din cate vad. In alta ordine de idei, campionul de anul trecut la KF2 este trecut in anuarul ANST Tiberiu Iorgulescu. Poate vede si d-l Popescu Mihai , autorul acestui articol

Comments are closed.