Continua seria lui Hora

Lucien Hora si-a adjudecat Cupa Resita si este la al patrulea succes consecutiv in aceasta stagiune, unica runda in care nu a urcat pe prima treapta a podiumului fiind prima cursa de la Campulung.

Startul zilei i-a apartinut lui Silviu Dumitrescu, care i-a devansat in prima sesiune de antrenamente cronometrate pe Paul Andronic si Hora. La a doua urcare insa, Silviu Dumitrescu a iesit in decor din pricina unor probleme la directie. Chiar daca a ramas lider, urmat de Andronic si Hora, Silviu rata exact cele doua treceri cronometrate contand pentru Cupa Resita.

Altfel, trebuie mentionat ca monopostul lui Dumitrescu a lovit un cameraman aflat pe marginea traseului. Este vorba de Mircea Fekete, o prezenta constanta la intrecerile de motorsport din Romania, si cameramanul care furnizeaza actualmente imagini nu doar pentru o multime de canale media, ci si pentru FRAS. Mircea Fekete a suferit o luxatie la umar (tratata la Resita), dar si o fractura deschisa la femur, urmand sa fie operat la Timisoara, acolo unde a fost transportat inca din dupa-amiaza de vineri. Reprezentantii FRAS au luat deja legatura cu reprezentantii Politiei si ai organizatorului, dar si cu cei ai spitalelor din Resita si Timisoara, si vom reveni cu o pozitie oficiala privind acest incident in cursul zilei de maine.

Revenind la competitia de la Resita, prima mansa de concurs l-a vazut pe Lucien Hora gasind viteza castigatoare, cu un timp cu 6 secunde mai rapid decat cel al urmatorului clasat, Paul Andronic si astfel resiteanul era deja foarte aproape de o noua victorie. Pe locul trei se afla Christian Nistoran, cel care era si lider la Grupa N, in fata lui Dan Luncan, iar Daniel Onoriu ocupa doar locul cinci.

Mansa a doua a fost cu peripetii pentru Hora. El a parut ca si-a imbunatatit timpul, insa a fost penalizat pentru start furat si astfel a ramas creditat cu timpul din prima urcare oficiala. Mai mult, o roata spate s-a desprins, insa, din fericire, dupa ce trecuse linia de sosire. Pana la urma, Lucien a avut motive sa zambeasca, pentru ca a bifat o noua victorie, fiind insotit pe podium de Paul Andronic si Daniel Onoriu, care a salvat ziua in ultima urcare. Christian Nistoran s-a vazut din nou aruncat in afara podiumului pe ultima urcare, la fel ca si la Teliu, astfel ca resiteanul trebuie sa mai astepte pentru primul sau podium la OPEN in CNVC Dunlop, insa s-a consolat cu victoria la Grupa N, acolo unde e lider detasat dupa 5 etape.

sursa : fras.ro