Tendinte in comunicare – studiu de caz: motorsportul romanesc

Weekendul a trecut si din pacate noi am fost ocupati sa ne certam cu cei de la hosting pentru problemele intampinate de joi seara pana sambata dimineata. Avand mai mult timp la dispozitie, am luat la mana siteurile care mai scriu cate ceva despre motorsportul romanesc si usor usor zambetele si-au facut aparitia…dar sa va explic mai bine.

 

Am primit un comunicat de presa al Asociatiei Romane de Drift, reprezentata de catre dl. Gabriel Onofrei, pe care l-am publicat integral aici. Dupa ce saptamana trecuta, dl. Mazilu, presedintele FRAS, ne spunea cum nu-i este teama de competitie, si cum dl. Onofrei a fost invitat sa ocupe un loc sub umbrela FRAS, dar a refuzat. Apoi, dl. Onofrei ne-a spus ca nu a fost contactat de catre vreun reprezentant al FRAS…..

 

Revenind la ultimul comunicat de presa al celor de la ARD, acestia se pare ca au ajuns la un consens cu dl. Serbu, membru in comisia de drift de la FRAS si reprezentant al FD1. Ce ne-a starnit zambetul, este absenta oricarei trimiteri catre FRAS…si cum nu mai are niciun rost sa-i intrebam, pentru ca ne-ar raspunde tot dl. Mazilu, ceilalti membrii ai comisiei fiind prea ocupati, nu ne ramane decat sa presupunem ca FRAS este prinsa oarecum la mijloc intre interesele celorlalte doua parti. Cine va iesi mai bine sau mai sifonat din toata aceasta telenovela ramane de vazut…

 

 

 

Mergand mai departe, siteul FRAS este intr-o usoara reconstructie iar pe scroll-ul de sus aparea in weekend un text conform caruia Cupa Mitsubishi revine in CNR odata cu sezonul 2012 iar marele premiu este un Lancer Invite de 1.6 litri. Acelasi dl. Mazilu ne spunea saptamana trecuta, ca ” Asadar tocmai din respect pentru publicul numeros am adoptat o conduita prudenta” si din aceasta cauza nu s-a organizat o conferinta de presa pe tema driftului. Aceasta conduita prundenta nu a mai contat cand pe siteul federatiei a fost postat, si ulterior sters, acest simplu mesaj cu privire la Cupa Mitsubishi 2012. Ce este si mai interesant este ca regulamentul acestei cupe nu a fost aprobat…probabil va fi aprobat in curand si poate din acest motiv a fost sters si mesajul.

 

Pentru ca tot am vorbit despre cupe monomarca, se pare ca si in acest an Cupa Dacia va continua. Acest lucru l-am aflat de pe siteul celor de la Rallymagazin.ro, care au publicat astazi regulamentele. Din pacate cei de la FRAS nu au facut acest lucru, pentru ca….regulamentele pentru 2012 inca nu au fost aprobate…dar cu siguranta vor fi aprobate saptamana aceasta.

 

Asadar, presupunerile reprezinta noul trend in comunicarea sporturilor cu motor in 2012. O fi bine, o fi rau…nu stim, dar putem sa presupunem si noi ca, pe termen lung, aceste lucruri pot fi daunatoare. Ma duc acum acasa, sa-mi confectionez un tricou ca cel din imaginea de mai sus….Revin lunea viitoare, dupa ce duminica vom afla  ” datele tehnice ale unei colaborari ce porneste din pole position. In cadrul evenimentului veti avea sansa de a-i cunoaste si provoca pe pilotii acestei initiative in frunte cu campionul absolut al circuitelor din Romania.”…