Audi invingator in cursa de 12H de la Sebring

Audi a debutat cu dreptul in WEC (World Endurance Championship) castigand cursa de 12H de la Sebring. Locurile 1 si 2 au fost ocupate de modelul Audi R18 TDi, duminica 18 martie in cursa ce a avut loc pe continentul nord-american, Audi consolidandu-si astfel succesul obtinut de modelul R18 TDi anul trecut in cursa de 24H de la Le Mans.

 

Presedintele FIA, Jean Todt, a fost si el prezent la evenimentul de inaugurare a noului campionat creat incepand cu acest an. Todt a promovat cu aceasta ocazie campania intitulata “FIA Action for Road Safety”, Audi-ul R18 Tdi cu numarul 1, fiind mesagerul acestei campanii.

Trio-ul format din Allan McNish, Tom Kristensen si Dindo Capello care s-a aflat la volanul Audi-ului cu numarul 2, a dominat cursa aflandu-se la conducerea cursei timp de 270 de ture din totalul de 325. Cei trei au reusit sa aduca inca o victorie pentru Audi Motorsport in cursele de anduranta. Al doilea loc a revenit tot unui echipaj Audi, cel cu numarul 3 format din Bernhard, Dumas si Duval, iar podiumul la a fost incehiat de prototipul HPD Honda cu numarul 44, totodata si cel mai bine clasat prototip la categoria LMP2.

 

La clasa GT am avut parte de o frumoasa batalie in finalul cursei intre BMW-ul pilotat de Joey Hand si Ferrari-ul celor de la AF Corse pilotat de Gianmaria Bruni. Dupa un acrosaj intre cei doi in penultimul tur, Hand a reusit sa isi treaca victoria in cont dupa un tur de recuperare in forta pentru a-l depasi pe Jan Magnussen cu doar 7s. Magnussen a profitat de incidentul dintre Hand si Bruni, ocupand astfel pozitia a doua la clasa GT pentru Corvette.