Fa-ma mandra de tine

Stii momentul acela cand esti indragostit si simti ca esti cel mai norocos om din lume! Ei bine, la un moment dat am fost si eu cel mai norocos din lume. Era dupa ce am asteptat mult timp, convins ca am sanse sa pun mana pe acel bilet castigator al loteriei vietii. Evident, cu biletul castigator pe numele meu, am reusit sa-l pierd sau sa cheltui tot ce era pe el, nu mi-am dat seama nici pana azi. Asa ca am coborat printre oamenii de rand. Rapus, fara energie si cu toate sansele intrerupte de decizia sa merg sa traiesc in alta tara, am revenit printre cei care mi-au facut mana la plecare.

 

Cu greu m-am repornit. Am luat-o de unde stiam mai bine. De la un dealer auto. SEAT, evident. Cu gandul ca nimeni nu poate castiga de doua ori la loterie, rostul meu era altul. Sa ma tin de o promisiune pe care nici macar nu o facusem. Ci care mi-a fost smulsa fara sa pot sa spun daca sunt in stare sau nu sa o duc pana la capat. Intr-un fel e ca si cum destinul mi-ar fi impus aceasta promisiune. Asa simt acum. Problema cu astfel de promisiuni este ca nu ti le poti retrage. Pe oameni ii mai poti fenta, minti, insela. Cand insa iti faci tu o promisiune nu te poti descotorosi de ea doar pentru ca nu mai ai energie sau pentru ca a venit criza. Mai rau e cand faci un pariu cu tine. Daca-l pierzi, nicio inchisoare si nicio pedeapsa din lume nu poate sa fie atat de severa precum poti fi tu cu tine. 

 

Eu am pierdut un astfel de pariu. Am plecat in Olanda un om norocos care a pariat pe o relatie dar am revenit un om infrant care si-a pierdut drumul. Cat de debusolat poti sa fii dupa ce nu te mai intereseaza incotro te indrepti e inimaginabil. Viata are grija insa de toti si ne ofera oportunitati de a spera din nou in cele mai neasteptate momente. De obicei exact in momentul in care esti mai doborat.

Sansa mea a stat in cateva cuvinte pe care le-am primit chiar inainte sa ne despartim de tot. Eu am intrebat-o “Mai e vreo sansa sa fim impreuna?” Ea mi-a raspuns “Nu”. “Si atunci eu ce o sa fac?”.”Fa-ma mandra de tine!”. Si asa mi s-a smuls, fara sa pot sa ma impotrivesc, acea promisiune.

 

Am asteptat momentul in care sa incep sa fac ceva in sensul asta si cand am apucat doar cu un deget sansa sa pilotez, nu m-am mai uitat inapoi. E ciudat sa spui “nu iti trebuie bani, nu iti trebuie noroc, poti sa faci orice, doar sa ai vointa”. Chiar si eu mi-as rade in nas. Dar se pare ca e adevarat. Daca nu e, inseamna ca toti cei care au avut vointa si au ratat au decis sa taca dintr-un motiv sau altul.

 

Poti sa faci mandru pe cineva in milioane de feluri. Cel mai bun mod insa e cel care te reprezinta cel mai bine. Si eu am gasit cursele de viteza in coasta. Pentru moment e ce trebuie. Stiu ca se poate mult mai mult dar nu stiu daca neaparat in aceste curse sta implinirea mea… si mandria “ei”. Marea realizare a mea nu e ca ma apropii de momentul in care sa fac pe cineva anume sa fie mandra de mine. Ci ca o data ce am pornit pe drumul asta am inceput sa cred ca poti sa castigi si a doua oara la loterie. Bineinteles ca ce am pierdut in Olanda ramane pierdut. Dar a doua oara, cu cineva nou, la dracu cu precautiile, pun pariu pe orice, ca o sa cheltuiesc castigul cum ar fi trebuit sa o fac de prima data!        

8 thoughts on “Fa-ma mandra de tine”

  1. Frumos, chiar daca e un pic cam greu de citit si mai ales de ''simtit''.
    Nu ne cunoastem personal, desi, ne-am mai vazut arareori pe la curse, insa, figura si atitudinea ta nu mi-au inspirat niciodata ca ai fi un tip care poata sa fie afectat atit de mult de o dragoste, fie ea si unica. ( chiar daca nu pare, e un compliment :)).
    Suntem de aceeasi varsta, poate chiar am trecut prin aceleasi ''incercari'', asa ca iti spun ca poti sa castigi la loterie chiar si a doua oara.
    P.S. Scrie si tu mai des, macar o data la 3 saptamani, ca e plictiseala mare pe site-urile de automoto :))

    1. Multumesc mult, Adrian, pentru comentariu! Mi-ai facut chiar doua complimente. Uite, o sa trimit chiar azi un articol. Dar este in alt registru. Poate reusesc sa nu treaca saptamana fara un fum.
      Te rog, vino la mine, data viitoare in parcul de service! Mancam o grisina si povestim putin. Chiar daca o sa par stresat si distant.

      1. Da..ai dreptate, chiar doua complimente. Deh, e Craciunul si poate subconstientul vrea sa fie deja mai bun 🙂
        Multumesc de invitatie, cu siguranta o sa trec sa te salut.
        Pina atunci insa, astept ''fumurile''.

  2. Nu esti deloc prea profund, s-a inteles tot, e genial textul, realmente GENIAL ! 🙂
    Mi-a placut la maxim !
    You should write a book ! 😀

  3. Foarte frumos.Am vrut sa-ti spun la Gala ca ar trebui sa scrii mai des dar in nebunia aia m-am luat cu altele…Un an nou fericit si ne vedem la urmatoarea cursa!

Comments are closed.